Acasă Eveniment O broască țestoasă pe cale de dispariţie, lovită de o maşină, salvată...

O broască țestoasă pe cale de dispariţie, lovită de o maşină, salvată printr-o intervenţie în premieră de medicii veterinari

DISTRIBUIȚI

O ţestoasă lovită de o maşină în apropierea Oradei a mai primit o şansă la viaţă cu ajutorul unei asociaţii din Târgu-Mureş. Reptila avea mai multe fracturi la carapace, la fel şi la unul dintre picioare. Medicii au reuşit, însă, să o salveze printr-o intervenţie în premieră. Ţestoasa, o specie protejată de lege, urmează să fie eliberată în sălbătăcie abia peste câţiva ani.

Ţestoasa a fost găsită pe stradă, cu răni grave la carapace şi la membrele inferioase. Fusese lovită de o maşină, dar cei care au găsit-o au crezut că poate fi salvată, aşa că au dus-o la o asociaţie din Târgu Mureş. Operaţia a fost o premieră pentru medicii veterinari de acolo.

Medicii au salvat piciorul ţestoasei cu ajutorul unei tije metalice. Tija o să fie îndepărtată peste aproape patru luni, după ce ţestoasa se va însănătoşi total.  În continuare, țestoasa rămâne în cabinetul medical, iar apoi urmează să fie dusă la centrul de reabilitare al asociației.

Specialiştii spun că astfel de accidente se întâmplă des în această perioadă deoarece femelele sunt într-o continuă căutare a locurilor unde să își depună ouăle. Şoferii sunt rugați să circule cu atenție și cu viteză redusă în locurile unde este cunoscută prezența acestor specii.

Comentarii

comentarii