Acasă Cultura O carte pe zi: Codul bunelor maniere astăzi -best seller în 300.000...

O carte pe zi: Codul bunelor maniere astăzi -best seller în 300.000 de exemplare. Succes și în Timișoara

1001
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi: Codul bunelor maniere astăzi. Ediție aniversară, autor Aurelia Marinescu, apărută la editura Humanitas a trezit unul dintre cele mai mari interese cititorilor din Timișoara în 2020.

„Când săruţi mâna unei doamne, te apleci deasupra mâinii sau duci mâna ei la buze? Te întâlneşti cu o doamnă. Aştepţi să-ţi întindă mâna sau o întinzi D-ta întâi? Eşti în local împreună cu soţia sau logodnica şi o prietenă a acesteia. Vine vânzătoarea de flori. Căreia dintre ambele doamne îi cumperi flori sau căreia i le oferi întâi? Cum scoţi din gură sâmburii de măsline, la masă? Te-ai întâlnit cu un prieten şi soţia lui, pe stradă, şi continui o bucată de drum cu ei. De care parte vei merge?“

Iată ce întrebări îşi puneau românii din Bucureştiul interbelic evocat de Ioana Pârvulescu într-o bine-cunoscută carte. Răspunsurile la asemenea întrebări sunt căutate şi în zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevărat bestseller naţional vândut până acum în 300 000 de exemplare, continuă să fie o carte dorită de public.

Dacă principiile bunei-cuviinţe sunt eterne, normele de comportament trebuie să ţină seama de schimbarea deprinderilor şi a mentalităţii odată cu trecerea timpului. În cei 20 de ani de la apariţie, Codul a devenit o carte aproape clasică, dar asta nu înseamnă că s-a demodat: această ediţie aniversară a fost minuţios revăzută şi adusă la zi.

 

Comentarii

comentarii