Acasă Actualitate O casă de avocatură dă de pământ cu managerii de spitale care...

O casă de avocatură dă de pământ cu managerii de spitale care nu asigură protecția personalului medical de Covid19

DISTRIBUIȚI

O casă de avocatură dă de pământ cu managerii de spital aroganți și ignoranți care nu asigură protecția medicilor de infecția Covid19 invocând diferite motive.

Avocații atrag atenție că lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19 poate duce la răspundere penală și civilă!

“În măsura în care persoanele din conducerea spitalelor sau a instituțiilor care se ocupă de coordonarea activităților nu își îndeplinesc obligația de a asigura protecția minimală a personalului medical, acestea pot răspunde din punct de vedere penal.

În acest sens, se va putea formula plângere penală și se vor putea solicita despăgubiri (atât în procesul penal, cât și separat, pe cale civilă).” afirmă Eugen Iordăchescu, avocat în cadrul casei de avocatură Iordăchescu & Asociații.

În ultima perioadă au fost raportate tot mai multe cazuri de infecții cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale. Această împrejurare pune o presiune imensă pe întreg sistemul medical.

Evident, persoanele care își desfășoară activitatea în acest domeniu fac parte din categoriile cele mai expuse acestui nou tip de virus și tocmai de aceea, protecția de care trebuie să beneficieze este esențială.

“În acest context, facem apel la autoritățile competente pentru luarea de urgență a tuturor măsurilor necesare protecției personalului medical, prin punerea la dispoziție a echipamentelor necesare.

Testarea cu prioritate a cadrelor medicale poate fi una din măsurile de protecție, cu atât mai mult cu cât persoanele din această categorie pot intra în contact și cu alți pacienți, care pot suferi și de alte boli.

Comunicarea rapidă și completă între profesioniștii din acest domeniu, în vederea rezolvării diferitelor probleme punctuale care se pot ivi, este deosebit de importantă și poate preveni posibile situații conflictuale sau atitudini temătoare”, mai susține avocatul Eugen Iordăchescu.

De asemenea, în astfel de situații de criză, comunicarea este esențială și sub un alt aspect. Este de preferat ca organele decizionale, de conducere, să comunice și în scris dispozițiile sau măsurile administrative luate.

Acest lucru este necesar pentru corecta lor înțelegere și, desigur, pentru examinarea legalității acestora, în vederea împiedicării unor potențiale abuzuri.

Toate măsurile luate trebuie să fie în acord cu dispozițiile legale în vigoare, prin raportare la starea de urgență decretată de președintele României precum și la actele emise în această perioadă – ordonanțele militare, ordonanțele de urgență, ordinele diferitelor instituții etc.

Comentarii

comentarii