Acasă Actualitate O femeie care s-a reinfectat a doua oară cu COVID, deşi este...

O femeie care s-a reinfectat a doua oară cu COVID, deşi este vaccinată cu schema completă, este convinsă că vaccinul i-a salvat viața

DISTRIBUIȚI

Când România intra în stare de urgenţă din cauza pandemiei, Mariana, o femeie în vârstă de 66 de ani, din Arad, se îmbolnăvea prima dată de COVID. După aproape un an, s-a vaccinat. După altă jumătate de an, s-a reinfectat.

Totul a început în martie 2020, când ţara noastră era în starea de urgenţă. Era o perioadă grea, plină de restricţii, în care nici medicii nu ştiau mare lucru despre virusul ucigaş.

Cazurile de COVID-19 se înmulţeau de pe o zi pe alta şi medicii începeau să nu mai aibă locuri în spitale. Se ştia că simptomele bolii COVID se aseamănă cu cele ale unei răceli sau viroze. Aşa a fost şi cazul Marianei, o femeie din Arad.

“Prima dată m-am îmbolnăvit în martie 2020. În 26 februarie 2020, s-au întors dintr-un concediu în Egipt fiica mea, prietenul ei și fratele lui, toți trei având simptome de viroză.

Fiica mea a sunat la DSP pentru testare și i s-au spus că Egiptul nu e pe listă pentru testare. După câteva zile, când simptomele s-au agravat, a sunat din nou și i s-a spus că nu intrăm în definiția de caz pentru testare.

Era perioada de maximă bâjbâială, nu existau aparate și personal care să prelucreze probele PCR, vămile erau aglomerate și testări li se făceau celor veniți din străinătate, Aradul fiind județ pe frontiera de vest. Teste rapide nu existau.

Simptomele au debutat cu o seară de frisoane, apoi durere de gât, rinoree, amețeli, dureri de mușchi și articulații, oboseală, tuse uscată, lipsa mirosului și a gustului.

Căile respiratorii și gâtul îmi erau foarte uscate și mă usturau. Tusea m-a chinuit aproape patru luni”, îşi aminteşte acum doamna Mariana, în vârstă de 65 de ani.

Femeia a reuşit să treacă cu bine peste această boală, cu ajutorul medicilor şi fără să fie internată.

În tot acest timp, pe măsură ce spitalele se umpleau de bolnavi şi cimitirele de sicrie sau de saci negri, cercetătorii lucrau în laboratoare ca să găsească un vaccin pentru Sars CoV-2. Din fericire, nu a trecut o perioadă prea lungă şi vaccinul a apărut pe piaţă, inclusiv la noi în ţară. E gratuit şi numai cine nu vrea nu îl face.

Doamna Mariana, care ştia pe pielea sa ce înseamnă boala, nu a stat pe gânduri şi a mers să se imunizeze. Trecuse aproape un an de când se infectase cu coronavirusul.

“M-am vaccinat în 14 martie 2021, cu rapel în 4 aprilie 2021. Nici la vaccinare și nici la rapel n-am avut nicio reacție adversă. În luna martie a acestui an am urmat un tratament de recuperare post-COVID în stațiunea Moneasa din judeţul Arad. Ozonoterapie prin perfuzii cu ser îmbogățit cu ozon, gimnastică respiratorie în salină artificială și plimbări în aerul puternic ozonizat din stațiune”, spune femeia.

Şi când se gândea că nu mai are ce să se mai întâmple, reinfectarea cu coronavirus s-a produs. La cinci luni de la rapel.

Totul s-a întâmplat după ce doamna Mariana a fost într-o excursie şi a început să aibă simptome de răceală şi febră. Atunci, şi-a luat un test rapid, iar rezultatul i-a confirmat ce bănuia: se reinfectase.

“La trei zile după ce m-am întors dintr-o excursie, pe 1 septembrie 2021 am avut congestie nazală, febră 37,2 și rafale de strănuturi. A doua zi m-am testat cu un test rapid și rezultatul a fost pozitiv.

Febra a variat între 37,4 și 37,9 timp de trei zile, am început să tușesc și mi-am pierdut mirosul, la început pentru mirosurile urâte, apoi și pentru cele frumoase.

În ziua a patra testul a fost tot pozitiv, iar în ziua a șasea a fost negativ. Consider că a fost o formă foarte ușoară”, ne povesteşte doamna Mariana.

Din fericire, nici de data aceasta nu a ajuns pe patul de spital. Ba chiar a fost o formă mai uşoară a bolii.

Doamna Mariana se apropie acum acum de 66 de ani şi mai are şi alte boli asociate: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, obezitate, alergii alimentare și nealimentare, cu șoc anafilactic la căpșune.

“În copilărie, la vârsta de cinci ani, am făcut poliomielită în urma vaccinului antipolio. Am fost paralizată, dar mi-am revenit complet”, îşi aduce aminte femeia.

Chiar şi aşa, doamna Mariana nu a ezitat atunci când a apărut vaccinul anti-COVID,  nu a fost atrasă în teoriile conspiraţiei şi s-a lăsat pe mâinile medicilor.

Absolventă de Drept şi cu un Masterat în Finanțare și Management, femeia spune că nu are pregătirea necesară pentru a da sfaturi medicale, însă, din propria experienţă este convinsă că vaccinul a ţinut-o în viaţă.

“Nu am competența necesară pentru a da sfaturi în domeniul medical, dar am convingerea că vaccinul mi-a salvat viața”, a conchis femeia din Arad.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii