Acasă Eveniment O femeie din Sri Lanka, prinsă de polițiștii de frontieră de la...

O femeie din Sri Lanka, prinsă de polițiștii de frontieră de la P.T.F. Curtici cu documentul altei persoane

549
DISTRIBUIȚI

În data de 5 februarie, în jurul orei 06.00, trenul internațional care circula pe ruta București Nord – Budapesta a oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, pentru controalele specifice ieșirii din țară. Unul dintre călători era o femeie din Sri Lanka care a prezentat documente aparținând altei persoane.

Femeia avea un paşaport emis de autoritățile din Sri Lanka şi un permis de şedere italienesc. Observând diferențe de fizionomie între aceasta și fotografii, poliţiştii de frontieră au condus-o la sediul instituției pentru cercetări.

Oamenii legii au stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Sri Lanka, M.N., are 38 de ani şi a intrat legal în ţară în baza paşaportului personal şi a unei vize eliberate în scop de muncă. Cu privire la cele constatate,aceasta a declarat că a obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi a recurs la această metodă întrucât nu deținea un document valabil pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat „măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

Comentarii

comentarii