Acasă Economic O multinațională din automotive se pregătește să concedieze peste o mie de...

O multinațională din automotive se pregătește să concedieze peste o mie de angajați

17671
DISTRIBUIȚI

Pandemia de COVID-19 (coronavirus) care a atins toate continentele începe să facă victime și altfel decât prin îmbolnăvire. Criza economică afectează deja foarte multe afaceri, iar marile companii multinaționale, afectate de scăderea vânzărilor, se pregătesc de disponibilizări.

În cadrul companiei Joyson Safety Systems Arad (Takata) se discută despre concedieri în masă. Conform specialarad.ro, zilele trecute ar fi avut loc o ședință în care s-a discutat situația actuală a companiei și în urma căreia concluzia a fost că e nevoie să fie concediați peste o mie de angajați.

De altfel, unul dintre mesajele care circulă pe grupurile angajaților companiei și care se presupune că ar veni din partea unor persoane din sindicat, vorbește concret despre numărul de angajați care ar urma să fie dați afară.

„După o prezentare succintă a situației economice a întreprinderii, a evoluției dezastruoasă a comenzilor pentru următoarele 4 luni și chiar până la sfârșitul anului, conducerea, prin vocile lui Toader și Ile (n.red. – directorii de la „Volane” și „Centuri”), care nu au uitat să-și exprime regretul, ne comunică faptul că au luat decizia să concedieze 500 de direcți și 100 de indirecți și staff, pe partea de volane, respectiv 407 direcți și 42 indirecți și staff, la centuri”, se arată în respectivul mesaj.

Disponibilizarea ar putea fi și rezultatul faptului că marile concerne auto pentru care Joyson lucrează au pe stoc zeci de mii de mașini care nu se vând și, în aceste condiții, nu există comenzi pentru fabrica din Arad.

Comentarii

comentarii