Acasă Editorial O propunere de la Timişoara pentru Ministerul Digitalizării: Nicolae Robu

O propunere de la Timişoara pentru Ministerul Digitalizării: Nicolae Robu

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Când în spatele figurii şi comportamentului de troglodit al domnului Florin Roman s-a dovedit, previzibil de altfel, că zace şi un creier de aceeaşi calitate rezultatul nu a întârziat: o demisie ruşinoasă, care este încă o dovadă în plus, a câta oară, că pe măsură ce te apropii de vîrfurile ierarhiei politice româneşti selecţia negativă este tot mai spornică. Mă îndoiesc că actualul preşedinte al PNL, domnul Florin Cîţu poate înţelege dimensiunea acestui nou eşec politic şi moral. M-aş bucura să judece acest moment domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, dar nu pot să nu mă întreb cât a fost de riguros, de serios, atunci când şi-a format cabinetul. Ar avea, cel puţin formal, rost să mă întreb şi ce au păzit comisiile parlamentare de validare a noului cabinet, ca de altfel majoritatea parlamentară, când a votat noul guvern. Oare vom mai avea şi alţi miniştri cu o asemenea “expertiză”? Până una alta, să nu coborâm mai jos de vice-prim-minştri. În postura de vice-prim-ministru şi ministru al transporturilor şi infrastructurii este timişoreanul nostru, domnul Sorin Grindeanu. Absolvent al facultăţii de matematică şi informatică nu a prea profesat, fiind de tânăr un politician talentat. Doar în timpul guvenării Ponta s-a apropiat de domeniul studiat în facultate, fiind atunci ministrul comunicaţiilor. A excelat apoi ca prim-ministru, când a semnat ordonanţa… 14, nu? M-aş fi aşteptat ca acum, după penibila demisie a domnului Florin Roman, domnul Grindeanu să preia şi digitalizarea. Dar regulile algoritmului românesc sunt altele şi postul rămâne la liberali. Se vehiculează în presă deja doi tineri mari “specialişti” liberali, membri de bază ai “echipei câştigătoare” (aşa se autonumesc, pare-se) a domnului Cîţu, cum a fost şi domnul Florin Roman. Cred că asta spune tot şi nu-i voi numi aici.

 Lăsând ironia amară la o parte, m-aş bucura dacă o propunere pentru Ministerul Digitalizării ar veni de la Timişoara, în persoana domnului profesor universitar doctor Nicolae Robu, specialist de-o viaţă în Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei. Are o carieră didactică impresionantă în domeniu. Cred că este accesibilă celor interesaţi, fiind prea lungă ca s-o enumăr aici. A fost prorector 8 ani şi rector al prestigioasei politehnici timişorene încă 8 ani. Apoi primar al Timişoarei 8 ani. Duşul rece primit odată cu pierderea ultimelor alegeri pentru primăria Timişoarei cred că i-a făcut bine. S-a retras de la conducerea partidului, acceptând cu onoare înfrângerea politică. Sunt convins că acum discerne mult mai bine între lingăi şi oamenii care l-au apreciat cu adevărat. Profesorul Robu a “mâncat” digitalizare o viaţă întreagă. Şi a condus bine şi cu pasiune importante colectivităţi academice şi umane. Personal nu mă prea pricep la lăudat, aşa că tac. Dar vă rog să îmi spuneţi, stimaţi cititori, dacă nu este o persoană potrivită pentru acest minister al digitalizării! Va lua în considerare actualul lider al PNL Timiş, domnul Alin Nica, propunerea mea, de simplu cetăţean alegător? Mai ales că doamna senator Alina Gorghiu, “fuse, fuse şi se duse” la Argeş, deci acum ar putea gândi fără “ajutor” de la Bucureşti?

Prin cenuşa caldă, încă, a ceea ce a mai rămas din Partidul Naţional Liberal se mai găsesc câteva pietre tari şi fierbinţi, care au valoare de pietre preţioase, mai mult ca oricând, atât pentru partid cât şi, de ce nu, pentru ţară.

Comentarii

comentarii