Acasă Economic Opt români calificați în competiția Electrolux Design Lab 2014

Opt români calificați în competiția Electrolux Design Lab 2014

DISTRIBUIȚI

Electrolux Design Lab s

Șase dintre proiecte sunt realizate de studenți timișoreni

Opt proiecte românești au intrat în competiția Electrolux Design Lab 2014, acesta fiind cel mai mare număr de calificări la nivel mondial. Cele mai bune 100+ concepte, din 43 de țări din întreaga lume, sunt acum prezentate pe website-ul oficial al competiției (www.electroluxdesignlab.com).

Publicul poate influența rezultatul concursului, votând proiectul preferat până pe 16 mai. „Ne bucurăm mult pentru reușita studenților români. Cele opt concepte aflate în top 100+, cele mai bune proiecte înscrise în competiție din întreaga lume, demonstrează valoarea și potențialul acestora. Pentru a reuși împreună să punem România pe harta designului internațional, participanții români au nevoie de susținerea noastră. Votul fiecăruia dintre noi reprezintă un pas înainte spre marea finală și spre recunoașterea talentului studenților noștri în afara granițelor țării. Încurajăm pe toată lumea să voteze proiectele românești înscrise în competiție, accesând platforma www.electroluxdesignlab.com”, a declarat Carmen Georgescu, marketing & communication manager Electrolux România. Cele mai bune concepte alese de către experții de la Electrolux și de către public vor intra în etapa următoare a competiției globale de design. Acestea vor concura pentru marele premiu de 5.000 de euro și un stagiu de practică plătit, de șase luni, la un centru global de design Electrolux. Tema competiției din acest an este „Crearea locuințelor sănătoase” („Creating Healthy Homes”), cu orientare spre trei domenii de interes: „Delectare culinară” („Culinary enjoyment”), „Îngrijirea țesăturilor” („Fabric care”) și „Purificarea aerului” („Air Purification”).
Cele opt concepte românești calificate în competiție sunt: Instant Cleaning Glove – Ștefan Bogdan, Universitatea de Arte și Design din Timișoara; Trash Ball – Tripon Adelina, Universitatea de Vest din Timișoara; SET TO MIMIC – Sorina Rășteanu, Universitatea de Vest din Timișoara; G – fridge – Goran Ilijevic, Universitatea de Vest din Timișoara; GARDEN POD – Ovidiu Subțire, Universitatea de Vest din Timișoara; LOOM – Szilard Kui, Universitatea de Vest din Timișoara; AMO – Love people – George Preoteasa, The Alternative School for Creative Thinking, București; Self-cleaning troller – Cucu Lucian, Universitatea Politehnica din București.

Idei din întreaga lume pentru „Locuințe Sănătoase”

Tema „Crearea locuințelor sănătoase” (Creating Healthy Homes) a inspirat peste 1700 de concurenți din întreaga lume să își trimită ideile în competiție. Acestea au fost dezvoltate ținând cont de comportamentul consumatorilor, răspunzând nevoilor acestora, prin analizarea mediului în care își desfășoară activitatea., „Suntem încântați să împărtășim cu o audientă globală peste 100 de idei inovatoare pentru crearea unor locuințe sănătoase. Este minunat să vedem talente din 43 de țări din întreaga lume implicate în dezvoltarea unor perspective atât de variate cu privire la cum ar trebui să arate un viitor mai bun în locuințele noastre. Ideile din acest an referitoare la Delectare culinară („Culinary enjoyment”), Îngrijirea țesăturilor („Fabric care”) și Purificarea aerului („Air Purification”) creează o viziune asupra unei lumi a posibilităților care ajută consumatorii să aibă un stil de viață sănătos și sustenabil”, spune Thomas Johansson, directorul de design Electrolux.
Competiția se desfășoară în etape, permițând participanților să-și dezvolte conceptele pe tot parcursul procesului. După data de 16 mai, când perioada de vot se încheie –, decizia cu privire la Top 70+ proiecte rămase în concurs va fi anunțată – în 19 mai. Zece dintre ideile care primesc cele mai multe voturi vor avea acces direct la etapa următoare, iar restul sunt alese de experții Electrolux. Odată ce finaliștii au fost selectați, studentul al cărui concept primește cele mai multe voturi din partea publicului va fi desemnat câștigătorul premiului de popularitate și va primi premiul de 1.000 de euro. Premiul întâi va fi câștigat de studentul ales de către un juriu specializat, care va decide ce concept reprezintă cea mai inovatoare soluție de design pentru viitor. Studentul va primi 5.000 de euro și un stagiu de practică plătit la un centru global de design Electrolux; premiul al doilea este de 3.000 de euro, iar premiul al treilea este de 2.000 de euro. Cele Top 100+ proiecte înscrise pot fi văzute la www.electroluxdesignlab.com.

Comentarii

comentarii