Acasă Sport Opt rugbiști de la SCM Timișoara, în lotul României, pentru derbiul cu...

Opt rugbiști de la SCM Timișoara, în lotul României, pentru derbiul cu Portugalia

DISTRIBUIȚI

Opt rugbiști de la SCM Timișoara se află în lotul României, pentru derbiul cu Portugalia. Marius Simionescu și Daniel Plai sunt convocații de ultim moment.

Ei li se alătură lui Ciprian Chiriac, Lucian Mureșan, Vlad Neculau (din pachetul de înaintare), Gabriel Rupanu, Tevita Manumua și Alexandru Bucur.

România – Portugalia, meci din Rugby Europe Championship (REC) se joacă sâmbătă, de la ora 16:30, pe Stadionul Arcul de Triumf din București.

Simionescu s-a prezentat la convocarea din 15 ianuarie, apoi a revenit la Timișoara, unde i s-a confecționat o mască facială. Acum, el a fost rechemat sub tricolor pentru jocul ce va decide câștigătoarea Grupei B din REC.

Lucian Mureșan, Vlad Neculau și Tevita Manumua s-au aflat în primul XV al României, în primele două etape. Au fost două victorii, cu Polonia (20-8, în deplasare) și cu Belgia (33-18, acasă).

Tevita Manumua, jucător care săptămâna aceasta a împlinit 30 de ani, a înscris câte un eseu în fiecare partidă. Mai mult, el a fost declarat omul meciului România – Belgia. Centrul nostru este folosit pe post de aripă la echipa națională.

Dragoș Ser, titular cu Belgia, a suferit o accidentare – o ușoară comoție – și i s-au impus câteva zile de repaus. El nu face parte din lotul pentru meciul cu Portugalia, dar rămâne alături de națională.

Jocul cu Portugalia încheie faza grupelor pentru stejari. Vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris.

 

Comentarii

comentarii