Acasă Economic Optează pentru un șemineu care să se încadreze perfect în povestea locuinței...

Optează pentru un șemineu care să se încadreze perfect în povestea locuinței tale

940
DISTRIBUIȚI

Banii de care dispui și preferințele personale sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de achiziționarea unui semineu pe lemne. Un astfel de obiect, poate deveni elementul principal pentru o amenajare cu bun gust, dar doar dacă reușește cu adevărat să transfere din personalitatea și stilul tău individual. Alegerea unui șemineu care să se potrivească perfect cu locuința ta și să reușească să împrumute puțin din carisma personală, pare o muncă dificilă, dar dacă treci de etapele pur tehnice care țin de selecția materialului de fabricație, suprafața de încălzit sau distribuția căldurii în camerele adiacente, etapa de amenajare devine un joc plăcut al imaginației cu forme, structuri și diferite stiluri.

1. Stilul modern – dacă ești adeptul minimalismului iar în locuința ta predomină simplitatea și liniile clare, atunci cel mai potrivit model de șemineu pentru tine este cel modern. Focarul este îmbrăcat în același material ca și hota, de sus până jos, cu puține elemente decorative ce-i conferă un aspect aerisit și fără prea multe complicații. Acesta tip de șemineu poate fi configurat cu un spațiu special de depozitare pentru lemne, o soluție practică, integrată perfect în corpul șemineului. Un șemineu modern poate avea sticlă continuă pe colț, oferind o ambianță deosebită și un joc de lumini ca un spectacol – al flăcărilor pe fiecare perete al încăperii.

2. Stilul Art Deco – accesoriile strălucitoare cu accente cromatice conferă acestui tip de șemineu, o alură definită de eleganță și rafinament. Focarul este evidențiat printr-o ramă cromată sau din inox, care desăvârșesc întreg finisajul conferindu-i o notă suplimentară de stil și eleganță. Pe brâul șemineului pot fi amplasate sculpturi sau tablouri în ton cu nuanțele dominante ale încăperii

3. Stilul Clasic – acest tip de șemineu este preferatul celor mai mulți dintre clienți și se potrivește de minune în cadrul unei locuințe amenajate în stil clasic. În funcție de opțiunea clientului, acesta poate fi prevăzut cu un spațiu de depozitare al lemnelor, la vedere, pentru un impact vizual deosebit, iar forma ușii poate fi la alegere atât standard, cât și semirotundă sau prismatică. Șemineul poate fi asortat prin brâuri de lemn și îmbrăcăminte din piatră naturală sau marmură cu inserții fine. Culorile naturale sau neutre sunt ideale pentru a pune în valoare șemineul ce va deveni punctul central de atracție și echilibru al încăperii.

4. Stilul Shabby Chic – pentru obținerea unei atmosfere desprinse parcă din secvențele filmelor romantice preferate, poți opta pentru acest stil care completează atmosfera cu note romantice. Șemineul se bucură de un finisaj curat, cu coloane sau cu îmbrăcăminte de culoare albă. Tablouri, trandafiri sau alte flori pot fi amplasate pe brâu, iar pentru ca întregului cadru să i se confere o notă suplimentară de intimitate, nu uita de lumânări. Lemnele pot fi depozitate într-un coș vechi de nuiele, pentru a fi la îndemână în serile răcoroase sau nopțile lungi de iarnă. În acest stil există și variante de șeminee decorative ce se potrivesc perfect într-un proiect inedit de amenajare a unei băi sau al oricărui spațiu, unde este imposibilă instalarea unui cos de fum.

5. Stilul Rustic – de obicei un stil regăsit cu precădere în amenajarea cabanelor, a caselor de vacanța, stilul rustic a început să fie adoptat tot mai mult și în locuințele aflate la oraș. Datorită faptului că elementul care predomină în stilul rustic este lemnul, focarul unui astfel de șemineu se potrivește perfect, atunci când este îmbrăcat în cărămidă decorativă, marmură, piatră naturală, sau de ce nu, integrat într-un perete. Cu brâuri din lemn sau fără, accesorizat cu suporturi de lemne și de întreținere din fier, orice focar este ușor de adaptat stilului rustic.

Dacă te-ai hotărât asupra unuia dintre cele 5 stiluri de șeminee sau dorești un altul personalizat în totalitate, nu mai rămâne decât să contactezi echipa Șeminee Sibiu, pentru consultanță gratuită și o întreagă gamă de produse și accesorii din universul termic, precum: burlane soba, plăci izolatoare, mănuși termice, mortare și adezivi speciali, etc. Transportul este gratuit iar garanția pentru orice model de focar, variază între 5 și 10 ani, în funcție de varianta aleasă.

Comentarii

comentarii