Acasă Promo Organele prelevate de la o tânără de 20 de ani din Timișoara...

Organele prelevate de la o tânără de 20 de ani din Timișoara salvează vieți la București, Cluj și Viena

1687
DISTRIBUIȚI

La Spitalul Județean Timișoara a avut loc a doua prelevare de organe din acest an. Ieri, 08-08-2017 în Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu„ din Timișoara a avut loc o nouă prelevare de organe, de la o pacientă în vârstă de 20 de ani care a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

            Pacienta s-a internat în unitatea sanitară vineri, 04-08-2017. Medicii spitalului nostru au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, însă din nefericire, luni, 07-08-2017, s-a declarat moartea cerebrală a acesteia.

„Cu consimțământul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, București și Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plămânilor și a ficatului.

Echipa de prelevare din Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din București condusă de Dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii, pentru pacienții care au nevoie de transplant.  Prelevarea de organe de ieri a avut loc prin coordonarea de către Agenția Națională de transplant din România, în colaborare cu Agenția Europeană de trasplant”, transmite Biroul de Presă al Spitalului Județean Timișoara.

Comentarii

comentarii