Acasă Actualitate OSUT-ă de motive împotriva “Abramburicăi”

OSUT-ă de motive împotriva “Abramburicăi”

DISTRIBUIȚI

Bordeasu1Dascălii universitari din Timişoara s-au aliat cu studenţii grevişti
Sutele de studenţi din Timişoara care vor protesta, azi, împotriva Ministerului Educaţiei au tot sprijinul dascălilor. Studenţii sunt nemulţumiţi de bursele mici, taxele mari de licenţă şi masterat. Supărarea este şi mai mare din cauză că Ministerul Educaţiei intenţionează să elimine fondul de transport în comun. “Suntem total de acord cu solicitările studenţilor. Sunt nişte nemuluţimiri normale, cu care noi suntem solidari. Acest semnal de alarmă trebuia să fie tras mai din timp. Îi vom susţine sufleteşte, chiar dacă nu vom putea fi alături de ei, în stradă. Asta pentru că şi noi suntem implicaţi într-o mişcare de protest. De luni, strângem semnături pentru o eventuală grevă generală”, spune Ilare Bordeaşu, liderul Sindicatului “Alma Mater” din învăţământul universitar pe zona de vest.

Zeci de nemulţumiri

Studenţii timişoreni se întâlnesc azi, de la ora 11.30, pe terenul de sport din faţa Clubului Tequila, în Complexul Studenţesc.

În coloană, aceştia vor mărşălui pe traseul Bulevardul Vasile Pârvan-Universitatea de Vest-Universitatea Politehnică-Piaţa Operei.

“Dacă ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ne joacă pe la spate, noi ne cerem drepturile în public. Vom expune timişorenilor  o sută de motive pentru care ministrul actual al Educaţiei nu respectă drepturile studenţilor”, spune Cristina Fiţ, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest.

În mare, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti, din care face parte şi OSUT, este nemulţumită de bursele mici, taxele mari de licenţă şi masterat şi anularea reducerii de 50% pentru studenţi, pe mijloacele de transport în comun. Acţiuni de protest de acelaşi fel au loc în Cluj, Galaţi, Constanţa şi, cel mai probabil, Bucureşti.

Vor să boicoteze sesiunea şi examenele naţionale

Profesorii universitari din Timişoara nu vor ieşi în stradă, alături de studenţi.

Pentru simplul fapt că, de luni, ei adună semnături pentru declanşarea unei greve generale. Conform liderului Sindicatului “Alma Mater”, Ilare Bordeaşu, la catedrele unde s-au strâns deja semnături, dascălii sunt în proporţie covârşitoare pentru o nouă grevă generală.

“Ne-au minţit destul. Greva generală pentru care adunăm acum semnături ar putea fi declanşată, cel mai probabil, în perioada examenelor de liceu şi a sesiunilor din universităţi. Starea tensionată din învăţământ, nerespectarea promisiunilor din campania electorală, tergiversarea elaborarii legii unice de salarizare a bugetarilor, tăierea unor sporuri, reducerea drastică a alocaţiilor pentru cercetare şi a indemnizaţiilor de conducere sunt doar câteva din zecile de motive care ne pot aduce din nou în stradă”, susţine Bordeaşu.
O. MĂRĂSCU

Comentarii

comentarii