Acasă Actualitate Pâinea la control!

Pâinea la control!

DISTRIBUIȚI

Codruț Călin Ancheș, directorul Direcției Județene pentru Agricultură Timiș, a efectuat o vizită la o fabrică de producție a pâinii și a produselor de panificație  din comuna Dumbrăvița.

Inspecția a constat în respectarea prevederilor HG 1904/2006 pentru modificarea HG 568/2002, privind iodarea universală a sării destinate consumului uman, hranei pentru animale și de utilizare în industria alimentară de către operatorii economici care desfășoară activitate de producție în domeniul fabricării pâinii și a produselor de panificație.

Fabrica  are o capacitate de producție  de 24t/24 ore și produce panificație de tip corn (80-100 g), pâine forma franzelă sau ovală (300-1000 g), din făină albă, intermediară, neagra, integrală, multi-cereale, Graham sau secara, cu cartofi, cu dozare de semințe în interior.

Codruț Ancheș a explicat că, pe lângă faptul că făina integrală are un conținut scăzut în zaharuri și un conținut ridicat de fibre, conține și alte principii nutritive care o fac net superioara față de făina albă din punct de vedere nutrițional.

Linia tehnologică automatizată le permite reprezentanților fabricii să scoată produse salubre, deoarece nici semifabricatul și nici produsul finit nu sunt atinse de mâna omului, produsele sunt cât se poate de sigure din punct de vedere sanitar.

Procesul tehnologic complet automatizat si computerizat permite controlul strict al rețetelor, proceselor tehnologice și în final a calității produselor. De la dozarea materiilor prime pana la produsul final (proaspăt sau ambalat), acesta nu este atins de operatorul uman, ceea ce permite garantarea igienei produsului.

Existenta laboratorului propriu de analiză le  permite verificarea fiecărui lot de produs finit, prin munca unei echipe specializate. Produsele se pot livra ca pâine proaspătă nefeliată  sau pâine feliată ambalată la pungă – a explicat dr. Ing. Codruț Călin Ancheș.

Comentarii

comentarii