Acasă Actualitate Parcele pentru urmaşii eroilor-martiri ai Revoluţiei din 1989, la Timişoara

Parcele pentru urmaşii eroilor-martiri ai Revoluţiei din 1989, la Timişoara

730
DISTRIBUIȚI
31 de urmaşi ai unor eroi-martiri care şi-au găsit sfârşitul în Revoluţia din 1989 ar putea primi câte o parcelă de 500 de metri pătraţi, în Timişoara, pentru destinaţia de locuinţă. Un proiect de hotărâre aflat în analiza Consiliului Local Timişoara propune atribuirea către beneficiarii Legii nr. 341/2004 ce au calitatea de urmaş de erou – martir al Revoluţiei române din decembrie 1989, a unor parcele de teren de 500 m.p. de teren intravilan, pentru destinaţia de locuinţă.

 Parcelele se află în apropierea străzii Zefirului, din vecinătatea străzii Câmpului, iar dacă aleşii municipali vor decide atribuirea terenurilor, acestea nu vor putea fi înstrăinate de către urmaşii eroilor-martiri pe o perioadă de 10 ani de la intrarea în vigoare a hotărârii. 
 
Câte 500 de metri pătraţi în Timişoara
 
Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 prevede, la articolul 5, litera g: “atribuirea, în limita posibilităţilor, în proprietate şi cu clauză de neînstrăinare timp de 10 ani de la data dobândirii, a 10.000 mp de teren în extravilan şi 500 mp de teren în intravilan – acesta din urmă pentru destinaţia de locuinţă, dacă nu a avut sau nu are în proprietate un alt spaţiu locativ”. Aceeaşi lege spune că urmaşii de eroi-martiri sunt soţul/soţia, părinţii celui decedat şi fiecare dintre copiii celor căzuţi în 1989. “La Primăria Municipiului Timişoara s-au înregistrat un număr de 50 de solicitări de la beneficiarii Legii nr. 341/2004, care au calitatea de urmaş de erou-martir. Urmare analizării tuturor solicitărilor s-a propus atribuirea câte unui teren în intravilan în suprafaţă de 500 m.p. către un număr de 31 de beneficiari ai Legii nr. 341/2004, care au calitatea de urmaş de erou-martir, ale caror documente au fost complete şi în conformitate cu dispoziţiile legale”, se arată în referatul proiectului de hotărâre privind atribuirea celor 31 de parcele. Conform reprezentanţilor Primăriei Timişoara, propunerile de acordare a altor parcele către urmaşi ai eroilor-martiri vor continua, în măsura în care potenţialii beneficiari vor depune dosarele de cerere completate conform prevederilor legale. 
 
Beneficiarii
 
În cazul în care consilierii locali ai Timişoarei vor aproba atribuirea parcelelor, beneficiarii vor fi: Seiche Stanciu Camelia Mihaela; Nistor Lauriana Simona; Apro Cristian Zoltan; Apro Mihai; Zabulica Claudia Ramona; Gîrjoaba Dumitru Dan; Ferkel-Suteu Alexandru Constantin; Ferkel-Suteu Cristian Iulian; Maris Daniel; Bancsov Maris Florin; Morodvanschi Camelia; Belici Larisa Diana; Opre Gabriel Ciprian; Opre Roxana Elena; Avram Elena; Otelita Adrian; Lacatuş Claudia; Gheorghe Rozalia; Simicin Maria Claudia; Simicin Adriana Ramona; Banciu Veronica Alina; Banciu Ana Maria; Motohon Laurenţiu; Carpin Cătălin Daniel; Jivănescu Maria Mihaela; Vîlceanu Ovidiu Marian; Jugănaru Geanina; Jugănaru Adrian; Fesiu Ramona Dorina; Sava Iosif Florian; Silaghi Dorina Monica. 
 

Comentarii

comentarii