Acasă Actualitate Paris, Milan, București, Timișoara sau provocarea de a fi creștin în criza...

Paris, Milan, București, Timișoara sau provocarea de a fi creștin în criza COVID19

211
DISTRIBUIȚI

„AmbasaDOR de biserică și țară” este un proiect inițiat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Șag, judeţul Timiș, împreună cu mai multe parohii din Europa (Portugalia, Germania, Spania și Serbia), sub coordonarea părintelui paroh Florin Băran.

În această criză teribilă pe care o trăim din cauza COVID 19, viața de familie a fost marcată de tensiuni și conflicte, iar relațiile sociale au fost modificate. Viața duhovnicească credincioșilor a fost afectată de imposibilitatea de a merge la biserică, de a participa la sfintele slujbe și de a primi Sfintele Taine, astfel încât credința multora a fost zguduită și pusă la încercare.

În acest context au reapărut marile întrebări legate de sensul suferinței? Care este originea profundă a acestei pandemii? Este ea o pedeapsă sau doar un avertisment a lui Dumnezeu pentru păcatele noastre? Cum ar trebui să trăim aceste perioade succesive de izolare? Este biserica un spațiu protejat? Care sunt mijloacele duhovnicești pentru a face față acestei maladii?

Toate aceste întrebări și multe altele vor fi abordate în cadrul unei întâlniri duhovnicești la care vor participa, miercuri 14 aprilie, ora 20, părinții Răzvan Andrei Ionescu (Paris), Pompiliu Nacu (Milano) și Liviu Barbu (București). Întâlnirea va fi transmisă în direct pe pagina de youtube „Doxologia”, precum și pe pagina oficială de facebook „Doxologia”.

Moderatorul întâlnirii va fi Daniel Lemeni, lector la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii