Acasă Administraţie Pasajul Solventul va costa aproape 28 de milioane de euro

Pasajul Solventul va costa aproape 28 de milioane de euro

687
DISTRIBUIȚI

Este vorba despre actualizarea Devizului general din cadrul Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiţii “Pasaj inferior Solventul” care va asigura legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării, pe sub un pachet de 10 linii de cale ferată.

Calea Bogdăneştilor, pe zona studiată, este o stradă de categoria a III-a, alcătuită din două benzi de circulaţie, câte una pe sens având lăţimea totală de 6 m. Partea carosabilă este mărginită de zona verde cu lăţime variabilă de la 2 m la 15 m, urmate de un trotuar cu o lăţime de aproximativ 2 m.

Spre deosebire de Calea Bogdăneştilor, str. Gării este o stradă de categoria a II-a având 4 benzi de circulaţie, câte două pe sens, cu lăţimea totală de 12 m. Transportul public este asigurat cu ajutorul tramvaielor, care circulă pe o cale de rulare simplă amplasată lângă trotuar, aceasta fiind separată de partea carosabilă de un spaţiu verde cu lăţime variabilă. La capătul Căii Bogdăneştilor este realizată o buclă de întoarcere a tramvaielor. La fel ca şi la calea Bogdăneştilor, pe strada Gării în amplasamentul studiat, fiind capăt de linie de troleibuz, există un rond de întoarcere a acestora.

Această subtraversare este imperios necesară întrucât legătura între cartierul Ronaţ, respectiv Blaşcovici cu cartierul Iosefin este actualmente posibilă doar pe sub Pasajul Jiul. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi condiţiile de circulaţie în municipiu prin amenajarea pasajului a străzilor, a trotuarelor, amenajare piste de biciclete şi zone verzi, acolo unde situaţia din teren permite, rezultând o mai bună funcţionalitate a zonelor – arată expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre care va fi supus votului CLT.

Valoarea totală a investiţiei a fost aprobată conform devizului general la 124.276.000 lei (TVA inclus), respectiv 27.850.000 euro (1euro =4,4623 lei la data de 10.10.2013), sursa de finanţare provenind în totalitate de la bugetul local.

Modificările legislative ulterioare aprobării Studiului de Fezabilitate, respectiv a devizului general aferent investiţiei, determină schimbarea valorii devizului general, la 132.231.000 lei (inclusiv TVA), respectiv 27.974.000 euro.

“Având în vedere prevederile legale, apreciem că Proiectul de hotărâre privind aprobarea actualizării Devizului general din cadrul Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii”, arată documentul.

Comentarii

comentarii