Acasă Actualitate Patronii Rems Coffee au masacrat fațada unei clădiri istorice fără autorizație. Amendă...

Patronii Rems Coffee au masacrat fațada unei clădiri istorice fără autorizație. Amendă de 5.000 de lei de la Poliția Locală

DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva zile, semnalam faptul că una dintre clădirile istorice din centrul Timișoarei a fost masacrată de proprietarii unei cafenele. Fără nici un fel de avize sau autorizații, pe fațada clădirii situată pe strada Lucian Blaga nr 14 au fost montate mai multe reclame, Printre ele tronează una roz țipător, cu anunțul ”Speciality coffee”, o adevărată capcană pentru turiști, dar și un kitsch grosolan, care nu are ce căuta pe o clădire istorică.

După ce reprezentanții Rems Coffee ne-au declarat că au respectat legea, am vrut să aflăm cum a avizat Direcția Județeană pentru Cultură Timiș o asemenea monstruozitate.

“Am dat un aviz, dar nu pentru caseta aceea luminoasă roz. Pe ultima documentație pe care o văd, nu apare. Primăria pe unii îi trimite la noi, să dăm aviz, pe alții nu. Pe cei care îi trimite, noi aplicăm ultimul regulament și eliberăm avize”, ne-a declarat atunci Sorin Predescu, directorul Direcției pentru Cultură.

Predescu mai spunea și că regulamentul de publicitate este ”caduc și va fi refăcut”. “Problema este când pun abuziv o reclamă nu prea ai ce să le faci. Vom trimite un control să verifice situația!”, a mai spus Predescu.

Control care încă nu a avut loc din cauza… perioadei de concedii.

Dar, până la a vorbi de un regulament caduc, directorul Direcției pentru Cultură ar trebui să-și facă ordine în propria ogradă. Pentru că avizul pentru amplasarea firmei pe clădirea de pe strada Lucian Blaga nr 14 a fost dat pentru… fostul chiriaș. Care s-a mutat de câteva luni. Proprietarii Rems Coffee nici măcar nu s-au obosit să ceară vreun aviz. Au dat găuri în fațadă și au montat reclamele. Mizând pe faptul că nu-i va controla nimeni.

Și totuși, la insistențele noastre, o instituție din Timișoara a demarat un control.

”Polițiștii locali au efectuat verificări și s-a aplicat un proces verbal de sancționare la Legea 422/2001 în cuantum de 5000 lei pentru amplasare unei firme fără autorizație de construire emisă de Primăria Timișoara și fără aviz de la Direcția pentru Cultură Timiș”, ne-a transmis Poliția Locală Timișoara.

De asemenea, polițiștii i-au somat pe patronii Rems Coffee să desființeze reclamele de pe fațada clădirii până la finalul lunii august.

Comentarii

comentarii