Acasă Actualitate Patru localităţi din Timiş vor rămâne fără secretari

Patru localităţi din Timiş vor rămâne fără secretari

DISTRIBUIȚI

Secretarii primăriilor sunt cei care verifică legalitatea actelor care trec prin consiliul local şi primărie, avizează hotărârile de consiliu local şi multe altele. Tocmai de aceea s-a dat o dispoziţie prin care până în luna iulie toţi secretarii de primării trebuie să aibă studii superioare administrative sau juridice. Însă nu toţi au astfel de studii. În judeţul Timiş secretarii din patru primării nu au astfel de studii, iar 11 tocmai fac acele studii. „Sunt patru comune care nu se încadrează şi vor rămâne fără secretari: Cenad, Brestovăţ, Ohaba Lungă şi Ştiuca. Alţi 11 secretari termină studiile în iunie.
Nu se vor putea angaja persoane din afară.
Recomandarea noastră a fost ca din interiorul administraţiei să se identifice persoane care au studii şi să preia atribuţiile unui secretar.
Trebuie studii administrative sau juridice”, spune prefectul de Timiş Mircea Băcală.
Aceste persoane nu vor fi date afară din instituţie, ci vor fi reîncadrate pe alte posturi, sau, după caz, vor ieşi la pensie…
„Sunt persoane care deşi au experienţă se apropie şi de vârsta pensionării, au considerat că nu mai are rost să-şi facă facultăţi.
Vor putea prin transfer în cadrul consiliului local să ocupe o funcţie care implică cel puţin studii medii. Există persoane care să preia funcţia de secretar în aceste primării”, spune prefectul.

Comentarii

comentarii