Acasă Administraţie Pe Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu din Timișoara vor...

Pe Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu din Timișoara vor apărea, într-un an de zile, peste 500 de aparate de iluminat cu LED

594
DISTRIBUIȚI

Pe trei artere importante din Timișoara, Aradului, Torontalului și Sever Bocu, se vor schimba 531 de aparate de iluminat public, printr-un program al Administrației Fondului de Mediu. În total, investiția se ridică la o valoare de 1.990.394 de lei, jumătate din sumă fiind reprezentantă de cofinanțarea guvernamentală, iar durata de execuție ar urma să fie de 12 luni.

Recent, a fost publicată lista proiectelor care au fost aprobate spre finanțare prin „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”. „Proiectul Primăriei Timișoara are cea mai mare valoare dintre toate proiectele depuse”, transmit reprezentanții primăriei.

„Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe străzile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul  obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea”, mai explică reprezentanții municipalității.

După ce va fi și aprobată lista obiectivelor care primesc finanțare, va urma semnarea contractului de finanțare, după care Primăria Timișoara va lansa licitația pentru alegerea firmei care va face Proiectul Tehnic și va executa lucrările. Documentația pentru aprobare a fost executată de STPT și pusă gratuit la dispoziția primăriei.

Comentarii

comentarii