Acasă Administraţie Penalizări de 1,5 milioane de lei. Primăria Timișoara învinge în primă instanță...

Penalizări de 1,5 milioane de lei. Primăria Timișoara învinge în primă instanță firma Super Construct SRL

DISTRIBUIȚI

Muncipalitatea timișoreană are câștig de cauză în primă instanță în disputa pe care o are cu societatea care s-a ocupat de modernizarea tronsonului din strada Grigore Alexandrescu, dintre Calea Aradului și Calea Torontalului. Primăria a solicitat constructorului respectiv suma de un million și jumătate de lei ca și pentalizări de întârziere pentru nefinalizarea la timp a lucrărilor.

Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță procesul intentat împotriva societății Super Construct SRL pentru plata penalităților de întârziere în finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Grigore Alexandrescu, tronsonul Calea Torontalului – Calea Aradului. Tribunalul Timiș a decis că firma este obligată să plătească Primăriei o sumă în valoare de 1.509.748 lei, reprezentând penalități de întârziere calculate conform contractului de execuție pentru perioada cuprinsă între 7 august 2021 și 30 septembrie 2021.

“Mobilizarea constructorului pe strada Alexandrescu, în zona Torontalului – Aradului, a lăsat foarte mult de dorit și a generat disconfort, astfel că am acționat hotărât pentru a asigura finalizarea lucrărilor. Am notificat firma că este în afara contractului și că aplicăm penalități, dar pentru că nu a recunoscut obligația de plată ne-am adresat instanței și am câștigat. E un semnal clar pe care îl transmit firmelor care fac lucrări plătite din banii timișorenilor. Nu pot întinde la nesfârșit nervii și răbdarea timișorenilor cu lucrări care nu se mai termină”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ordinul de începere a lucrărilor pe strada Grigore Alexandrescu, tronsonul Calea Torontalului – Calea Aradului, a fost emis în 23 iulie 2020. Termenul de execuție a fost de opt luni.

Comentarii

comentarii