Acasă Actualitate Pentru prima dată în istoria Catedralei Mitropolitane Timişoara, Denia Prohodului a avut...

Pentru prima dată în istoria Catedralei Mitropolitane Timişoara, Denia Prohodului a avut loc fără prezența credincioșilor

757
DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată în istoria Catedralei Mitropolitane din Timişoara, Sfânta Slujbă a Deniei Prohodului din Vinerea Mare a avut loc, fără prezența credincioșilor, vineri 17 aprilie 2020, seara, în Săptămâna Patimilor, cu prilejul Paștelui 2020.

Sfânta slujbă a fost oficiată de ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Cele trei stări ale prohodului au fost cântate antifonic, în jurul Sfântului Epitaf, de soborul slujitor și de monahiile de la Centrul eparhial.

La sfârşitul Doxologiei Mari a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane, ce simbolizează cortegiul care a însoțit Trupul Mântuitorului spre mormânt.

Cântarea Prohodului Domnului simbolizează tânguirea întregii creaţii lângă mormântul Mântuitorului Iisus Hristos. Textul slujbei îmbină profunzimea teologică şi frumuseţea poetică şi prezintă, într-o formă concentrată, învăţătura Bisericii despre Răstignirea şi Moartea Mântuitorului Iisus Histos, ce îşi găsesc desăvârşirea în Învierea Sa cea de a treia zi.

Comentarii

comentarii