Acasă Eveniment Percheziții la traficanţi de droguri din Arad: cinci persoane arestate preventiv şi...

Percheziții la traficanţi de droguri din Arad: cinci persoane arestate preventiv şi alte trei, puse sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

Cinci persoane au fost arestate preventiv şi alte trei au fost plasate sub control judiciar în dosarul de trafic de droguri care vizează o grupare care acţiona în judeţul Arad. 

”În urma percheziţiilor efectuate la data de 4 aprilie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au fost descoperiţi şi ridicaţi peste 20.000 de lei şi 3.000 de euro, droguri de risc, de mare risc şi substanţe psihoactive, un pistol cu gaze, supus autorizării, un cântar electronic de mare precizie şi peste 7.000 de ţigarete (38 de cartuşe) netimbrate”, a transmis, joi, Poliţia Română.

De asemenea, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea a 8 persoane bănuite şi măsura controlului judiciar faţă de 3 persoane bănuite, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe psihoactive, fără drept.

Ulterior, la propunerea formulată de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a cinci bănuiţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de trei bănuiţi, pentru 30 de zile.  

Gruparea ar fi acţionat în perioada ianuarie-aprilie, în judeţul Arad, fiind specializată în procurarea, deţinerea în vederea comercializării, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc, precum şi substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din acest judeţ, activitate în urma căreia ar fi fost obţinute venituri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Biroul Tehnic şi Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Comentarii

comentarii