Acasă Actualitate Personalitățile Banatului și oamenii săi

Personalitățile Banatului și oamenii săi

DISTRIBUIȚI

În urmă cu mai mult de un an, medicul Adrian Bădescu, fondatorul clinicilor Medici’s Timișoara, a împărtășit cu Camil Mihăescu, bun prieten și decan al Facultății de Arte din Universitatea de Vest, proiectul la care lucra de câțiva ani buni, îngropat în trecutul acestor locuri din Banat.
 
Este vorba de „Personalitățile Banatului și oamenii săi”. 
 
E o încercare de a reuni într-o lucrare (o enciclopedie vizuală) personalitățile notabile ale Banatului istoric, așa cum este el delimitat între Mureș, Tisa, Dunăre și Carpați. 
 
Personalități fie născute și crescute pe aceste meleaguri, fie „adoptate” în Banat, unde s-au dezvoltat și au adus valoare regiunii și umanității.
 
Dr. Bădescu a explicat: “Tot atunci, la recomandarea și îndemnul lui Camil, l-am cunoscut pe cel ce avea să îmi devină prieten și partener în acest proiect: artistul plastic Sorin Bijan.
 
Biju, cum îi spun prietenii, tocmai a încheiat, recent, seria a 200 de bănățeni celebri și notabili (din cei 300), care vor urma să cunoască lumina tiparului în trei volume dedicate Banatului și oamenilor săi.
 
Pe lângă enciclopedia vizuală, cele 200 de lucrări ale lui Sorin Bijan vor urma să fie expuse în două expoziții permanente dedicate Personalităților Banatului, care se vor deschide în următoarele luni.
 
Mulțumim Bijan Sorin pentru efortul și dedicația ta în acest proiect dedicat Banatului și Timișoarei”. Intregul proiect este un proiect privat, finanțat 100% din fonduri private.

Comentarii

comentarii