Acasă Administraţie Peste 30 de metri cubi de gunoaie au fost strânse din spatele...

Peste 30 de metri cubi de gunoaie au fost strânse din spatele garajelor din cartierul Tipografilor Timișoara

1790
DISTRIBUIȚI

Peste 30 de metri cubi de gunoaie au fost strânse din zona abandonată situată în spatele garajelor și linia de cale ferată, strada Demetriade, din cartierul Tipografilor, a informat Poliția Locală Timișoara.

ZIUA de Vest a scris despre această problemă destul de gravă, după ce a fost sesizată de o doamnă care locuiește în apropierea garajelor. În același timp, a fost informată și Poliția Locală, care a intervenit și a făcut sesizare la primărie și la firma de salubrizare care se ocupă cu curățenia stradală Bratner.

Mizeria era infernală acolo. De-a lungul anilor s-au adunat deșeuri de toate felurile. Ori de câte ori un cetățean nesimțit voia să arunce gunoiul și nu avea chef să îl ducă unde trebuie, îl abandona acolo, după garaje.

De-a lungul timpului stratul a crescut de gunoi, a putrezit și a devenit o amenințare pentru sănătatea publică.

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii