Acasă Eveniment Peste 40 de amenzi, în ultimele două săptămâni, pentru afișe, bannere și...

Peste 40 de amenzi, în ultimele două săptămâni, pentru afișe, bannere și panouri publicitare amplasate ilegal în Timișoara

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au aplicat, în ultimele două săptămâni, nu mai puțin de 41 de amenzi pentru afișe, bannere, meshuri și panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 347.000 de lei. De la începutul anului, numărul de amenzi pentru publicitate ilegală date de Polița Locală Timișoara este de 216. Cele mai multe nereguli sunt depistate de obicei pe străzi și bulevarde precum Calea Aradului, Gheorghe Lazăr, Sudului, Calea Martirilor, Corneliu Coposu, Republicii sau Tudor Vladimirescu.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au organizat, în ultimele două săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația referitoare la  amplasarea sistemelor publicitare în oraș. În cadrul acțiunii au constatat nereguli în ceea ce privește modul în care sunt amplasate sistemele publicitare în special pe marile artere din municipiu, atât la capitolul afișe lipite pe shelterele de curent, pe stâlpi, clădiri, acestea fiind locuri neautorizate, cât și în ceea ce privește amplasarea bannerelor, meshurilor și panourilor publicitare de mari dimensiuni pentru care nu exista documentația necesară amplasării lor. În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 41 de sancțiuni în valoare totală de 347000 lei, conform Legii 185/2013 și conform HCL 371/2007, atât unor societăți comerciale pentru amplasarea de sisteme de publicitate fără autorizație, cât și unor organizatori de evenimente pentru lipirea de afișe în locuri neautorizate”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii