Acasă Actualitate Peste 40 de companii cu mii de locuri de muncă pentru studenți...

Peste 40 de companii cu mii de locuri de muncă pentru studenți și absolvenți, la Career Days UVT 2022

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 25 mai, a avut loc deschiderea oficială a zilelor „Career Days UVT 2022”, în holul principal de la etajul întâi al sediului principal, de pe bv. V. Pârvan nr 4, unde peste 40 de companii își prezintă oferta de locuri de muncă studenților și absolvenților.

Companiile sunt din diverse domenii, precum automotive, business process operation, consultanță fiscală, audit, telecom, itc, servicii, sănătate, dezvoltare software, retail, producție sau servicii financiare.

Cuvântul de bun venit către cei prezenți a fost transmis de către prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT:

”Astăzi, la UVT, îi avem alături pe prietenii cei mai dragi: studenții și partenerii noștri, companiile și oamenii de afaceri. De la job-urile de 8 ore sau part time sau intership-uri sunt ofertele prezentate timp de două zile aici.

Meniriea noastră ca și universitate este de a genera cunoaștere, cercetare, educație de calitate, dar acestea nu sunt un deziderat într-o formula absolută dacă nu se regăsesc în societate ca cetățeni, în mediul de afaceri, ca angajatori, că vorbim de la mediul privat până la cel din administrație, iar absolvenții noștri se află peste tot.

Este o oportunitate pe care UVT o oferă studenților, care încă de pe băncile facultăților își gândesc viitorul. De aceea mulțumesc parnerilor din mediul economico- social colegilor din UVT care s-au implicat în buna organizare a acestui eveniment.

Sper că această întâlnire timp de două zile de la UVT să fie primul pas al studenților noștri spre ce îi va aștepta spre viitor în carierele lor”

Înaintea momentului de deschidere oficială a programului zilelor „Career Days UVT 2022”, a avut loc o ceremonie de semnare a acordului de parteneriat dintre UVT și Nokia România, una dintre companiile semnificative prezente în zona de vest, alături de care UVT a stabilit un parteneriat strategic, în beneficiul întregii comunități.

Universitatea de Vest din Timișoara își structurează în mod avansat rolul de instituție formatoare și facilitatoare a carierei tinerilor prin oferirea unui cadru propice dialogului activ cu principalele companii și instituții angajatoare din comunitate, în care studenții și absolvenții UVT își pot identifica oportunitățile de carieră.

Un astfel de cadru are loc organizat în cele două zile de întâlniri interactive cu studenții, care vor fi dedicate evenimentului „Career Days UVT 2022”, în 25 și 26 mai 2022.

„După o perioadă îndelungată de limitare a evenimentelor la întâlniri și dialoguri online sau cel mult hibride, ne provoacă o deosebită bucurie să anunțăm organizarea unui eveniment la care anticipăm o participare de public deosebit de largă, un cadru de întâlnire directă a studenților cu reprezentanții companiilor și instituțiilor angajatoare din zona de vest.

Grație parteneriatelor de lung parcurs, pe care UVT le-a stabilit cu marile companii angajatoare din regiunea de vest, dar și cu reprezentanți ai mediului antreprenorial din comunitatea județului și regiunii noastre, avem acum oportunitatea de a facilita prezentarea a sute de oportunități de carieră, oferite tinerilor studenți și absolvenți ai UVT, unde vor identifica noi șanse pentru definirea lor ca profesioniști, în cadrul proiectelor și echipelor pe care acești angajatori le promovează.

Putem spune că în această săptămână, în cele două zile ale carierei, în spațiul acestui eveniment complex ce se desfășoară la UVT, mulți dintre studenții de azi vor descoperi opțiuni atractive pentru viitorul lor profesional și pentru devenirea lor ca lideri ai lumii de mâine”, a mai spu  
rectorul Pirtea.

Evenimentul „Creer Days UVT 2022”, între orele 9-18, în spațiile centrale din holul mare și holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT.

În acest cadru, studenții și absolvenții UVT se întâlnesc și vor dialoga despre sutele de oportunități oferite de partenerii UVT, companii multinaționale și antreprenori de succes din zona de vest.

Pe lângă prezentarea ofertelor de carieră venite din partea companiilor angajatoare sau depunerea de candidaturi din partea studenților și absolvenților, programul mai cuprinde și sesiuni de prezentări și conferințe focalizate asupra domeniilor și specializărilor inteligente pe care angajatorii le deschid tinerilor talentați de la UVT, un număr de 22 de prezentări adresate studenților și absolvenților în format fizic, care se vor desfășura în amfiteatrele de evenimente A01, A11 și Aula Magna „Ioan Curea”.

Comentarii

comentarii