Acasă Eveniment Peste 50 de migranți depistați într-o clădire de pe bulevardul Republicii din...

Peste 50 de migranți depistați într-o clădire de pe bulevardul Republicii din Timișoara, UPDATE: După două ore nu a venit să îi preia nimeni

995
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara a acționat, miercuri, 20 ianuarie la Gara de Nord, după ce timișorenii au făcut mai multe sesizări în legătură cu migranții care stăteau în zonă. Aceștia, „în grupuri, la diferite ore din zi și din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuși la comiterea unor fapte ilicite și creând disconfort cetățenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv”, după cum transmit reprezentanții instituției.

În primă fază, migranții aflați la Gara de Nord au luat-o la fugă, fiind prinși numai șapte dintre ei. „La verificarea documentelor s-a stabilit că dețineau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil și provenind din Siria, Afganistan, Pakistan”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale în legătură cu cei prinși din prima.

Ulterior, trecând la verificarea imobilelor din zonă, polițiștii locali au găsit într-o construcție nelocuită de pe bulevardul Republicii nu mai puțin de 53 de migranți. Aceștia au fost legitimați, verificați, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București și Galați.

„Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz «Colectiv», punându-se în pericol vieți omenești, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză”, mai menționează polițiștii locali.

UPDATE: „Deoarece după aproximativ 2 ore de la depistarea persoanelor (aproximativ ora 15.30 – n.r.) nu s-a deplasat la fața locului niciun reprezentant al instituțiilor menționate mai sus (Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara), polițiștii locali au procedat la escortarea migranților pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumați să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României”, au transmis ulterior reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii