Acasă Sănătate Piciorul diabetic. Stop amputațiilor, în Timiș!

Piciorul diabetic. Stop amputațiilor, în Timiș!

2193
DISTRIBUIȚI

Clinica de Chirurgie Vasculară și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara, condusă de prof. dr. Mihai Ionac, împreună cu prof. dr. Frank Bowling, chirurg podiatru la Manchester University, Royal Infirmery, a lansat campania Piciorul diabetic. Stop amputațiile!, vineri 9 noiembrie.

Prof. Frank Bowling este unul dintre liderii mondiali în chirurgia piciorului diabetic, prestigios susținător al campaniei naționale britanice de reducere a numărului de amputații la pacientul cu diabet. La eveniment a participat și drd. fizioterapeut, Iulia Drăgoi, reprezentant oficial al Asociației de Podiatrie din Romania, formator în biomecanica piciorului.

Timp de două zile, dr. Frank Bowling este profesor invitat al Universității de Medicina și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Acesta va susține o serie de conferințe știintifice și va efectua împreună cu prof. Mihai Ionac operații în premieră la pacienți cu picior diabetic.

Prof. Bowling a atras atenția că modul de viață modern cu hrană de fast-food îmbolnăvește de diabet omul actual, care în cele din urmă ajunge la complicații grave și chiar la amputații de picior. Prof. Dr. Mihai Ionac a spus că aproximativ o treime dintre pacienții care se adresează clinicii de Chirurgie Vasculară Timișoara sunt diabetici, iar jumătate dintre amputațiile care trebuie făcute au loc la pacienții cu diabet.

Comentarii

comentarii