Acasă Actualitate Ping-pong cu creșele din Timiș. Ministerul Educației le dorește, dar nu face...

Ping-pong cu creșele din Timiș. Ministerul Educației le dorește, dar nu face nimic să le aibă

DISTRIBUIȚI

Numai patru primării din Timiș au acceptat să transfere creșele către învățământul preuniversitar și să fie finanțate de Ministerul Educației. Este vorba de Deta, Gătaia Cenad și Gottlob.

Primăriile din Timișoara și Lugoj nu au acceptat ca creșele să treacă în subordinea Ministerului Educației și a ISJ Timiș.

În 2021, printr-o ordonanță de urgență, guvernul a decis că creșele pot trece sub coordonarea inspectoratelor școlare, de la asistența socială a primăriilor, prin extinderea învățământului la antepreșcolar (zona creșe).

Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a arondat aceste creșe către unitățile de învățământ din cele patru localități, urmând a fi finanțate. Din păcate a apărut problema posturilor, care nu a fost rezolvată.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, a explicat că este nevoie 26 de posturi pentru șapte grupe de antepreșcolari: 14 posturi pentru didactic și 12 pentru nedidactic.

”În ianuarie 2021, am primit de la ME 6 posturi. Ca atare suntem în situația în care nu putem să preluăm creșele. De a ceea a fost solicitată Ministerului Educației suplimentarea posturilor pentru creșele preluate din Timiș. Până primim posturi de la minister rămân să funcționeze tot așa în subordinea primăriilor”, a spus prof. Popescu.

 

Comentarii

comentarii