Acasă Actualitate Plan Urbanistic al Timișoarei suspendat în contencios, la cererea Prefecturii Timiş. Nu...

Plan Urbanistic al Timișoarei suspendat în contencios, la cererea Prefecturii Timiş. Nu se mai pot emite autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism

1036
DISTRIBUIȚI

Activitatea din construcţii în municipiul Timişoara este blocată deocamdată, întrucât Prefectura Timiş a atacat în contencios administrativ prelungirea Planului Urbanistic General (PUG), astfel că până la deblocarea juridică nu se mai pot elibera autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism.

“Nu ştiu pe ce motiv exact a atacat prefectura în contencios PUG. Nu sunt semnate autorizaţii de urbanism din cauza aceasta, dar activitatea nu este total blocată. Acolo unde există PUZ se pot emite pe baza acestora. Voi discuta cu doamna prefect, pentru că nu putem ţine blocată dezvoltarea oraşului”, a declarat în conferinţa de presă de vineri, de la partid, primarul Nicolae Robu.

Prefectura Timiş a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Timişoara din 2018, de prelungire a vechiului PUG, întrucât a fost adoptată fără a avea acordul Ministerului Dezvoltării.

În momentul de faţă, pe de o parte respectiva hotărâre a fost suspendată, iar alta nouă nu există.

Astfel a explicat primarul Nicolae Robu faptul că secretarul general al primăriei nu a mai semnat certificate de urbanism sau autorizaţiile de construcţie.

Consecinţa acestor demersuri constă în faptul că toate documentele (autorizaţii sau certificate de construcţii) emise de primărie după finele lunii iulie 2019 (când s-a atacat în contencios) sunt lovite de nulitate.

Totuşi, Nicolae Robu susţine că dacă s-au emis certificate fără a exista PUZ-ul, ele sunt nule. “Nu ştiu câte sunt, ele sunt date la urbanişti. Se poate da drumul doar la cele care au PUZ în spate. Dacă s-au dat pentru dezvoltări unde conformarea s-a făcut numai la PUG, atunci acestea sunt nule”, a explicat edilul.

Comentarii

comentarii