Acasă Eveniment Poliţiştii locali au lovit în comercianţii din bazarul de pe str. Brâncoveanu

Poliţiştii locali au lovit în comercianţii din bazarul de pe str. Brâncoveanu

DISTRIBUIȚI

brancoveanuBazarul de pe strada Brâncoveanu continuă să fie una dintre cele mai mari sfidări la adresa civilizaţiei şi a bunului simţ din Timişoara. De ce?

„Eu fac comerţ!”
Încă din februarie 2013, Consiliul Local Timişoara a adus modificări unei hotărâri mai vechi, care stabileşte amenzi până la 2.500 lei cetăţenilor care îşi expun şi usucă hainele pe faţadele clădirilor în care locuiesc sau în balcoane deschise. De aplicarea amenzilor se ocupă  Poliţia Locală. Din păcate pe strada Brâncoveanu comercianţii nu ţin cont de absolut nimic şi îşi expun nu numai textilele pe sârmă, pe garduri sau pe uşi în faţa clădirilor sau chiar pe stradă sfidând regulile şi hotărârea consiliului local. Ei îşi mai agaţă de pereţi covoare, genţi, pantofi, blugi, curele, cămăşi, chiloţi, pantaloni, haine, geci, obiecte de uz casnic şi multe altele. Dacă le spui că prin atitudinea lor încalcă o hotărâre a consiliului local, ei răspund că numai fac comerţ, atât. Ei sunt comercianţi şi îşi expun hainele pentru a fi văzute de clienţi şi a fi cumpărate. Atât. Aşa o fi ?  

Comercianţii amendaţi de poliţiştii locali
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială și Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au efectuat verificări cu privire la comercianții care expun obiecte de îmbrăcăminte spre vânzare pe manechine sau pe garduri, uși, în fața societăților comerciale din zona Brâncoveanu. La ultima acțiune de acest gen pe linia verificării deținerii de acord-aviz de funcționare pentru activitatea de comerț stradal sau pentru publicitate emis de Primăria Municipiului Timișoara s-a aplicat un număr de 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.300 lei. De la începutul acestui an și până în prezent, în zona Brâncoveanu au fost aplicate comercianților 303 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.455 lei. Zona respectivă rămâne în atenția polițiștilor locali, fiind organizate periodic acțiuni.

Să dăm citire legii!
„În scopul asigurării şi păstrării ordinii şi curăţeniei, igienei publice şi  protecţiei mediului înconjurător, se interzice persoanelor fizice şi juridice:  a) aruncarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul şi consumul de seminţe, precum şi orice alte deşeuri pe domeniul public;  b) punerea în circulaţie a vehiculelor de orice fel care sunt deteriorate, nu  îndeplinesc condiţiile de curăţenie, poluează atmosfera sau au scurgeri de  ulei sau combustibil; c) murdărirea căilor publice cu orice fel de materiale: balast, mortare, noroi, betoane, deşeuri sau alte materiale, precum şi cu produse agricole;  d)transportul de deşeuri fără existenţa unui contract încheiat între transportator şi deţinătorul deşeurilor, precum şi nedeţinerea de documente de însoţire a  deşeurilor transportate, din care să rezulte deţinătorul, destinatarul, originea deşeurilor, locul de încărcare şi descărcare a acestora; să nu amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit; să nu întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit ”, se mai arată în Hotărârea Consiliului Local Timişoara nr. 371.

Comentarii

comentarii