Acasă Actualitate Polițiștii locali din Timișoara, prezenți la ședințele cu părinții

Polițiștii locali din Timișoara, prezenți la ședințele cu părinții

436
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au fost prezenți, pe 13 noiembrie, la o ședință cu părinții elevilor de la Școala Generală nr. 1 din Timișoara. Acțiunea face parte din activitățile de informare și consiliere desfășurate de Poliția Locală Timișoara la unitățile de învățământ pe care le are repartizate spre supraveghere.

„Noutatea acestei serii de întâlniri constă în faptul că de această data, pe lângă lecțiile de prevenire susținute cu copiii, s-a ascultat și punctul de vedere al părinților, cărora li s-a explicat ce implică aceste lecții pentru elevi, punându-se totodată pe tapet probleme pe care ei le observă în momentul în care își aduc sau își preiau copiii de la școală”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Părinții au raportat, în primul rând, probleme legate de siguranța rutieră. Aceștia au apreciat că este extrem de utilă instruirea elevilor pe mai multe teme, printre care și cea a siguranței rutiere. Ei și-au exprimat dorința de a se mai organiza astfel de întâlniri și în viitor.

În cursul aceleiași zile, polițiștii locali au mai susținut lecții de prevenire elevilor de la Școala nr. 1 și Școala Generală nr. 4. Aceste unități de învățământ se numără printre cele nouă la care polițiștii locali asigură securitatea, prin prezență la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor, în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș.

Celelalte școli unde pot fi găsiți polițiștii sunt: Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – Str. Gh. Lazăr nr. 2, Școala Generală Nikolaus Lenau – Str. Ghe.Lazăr nr. 20, Școala Generală Nikolaus Lenau – Piața Unirii nr.7 si Școala Generală – Str.Iosif Nemoianu nr.5, Școala Generală Rudolf Walther, Liceul Jean Louis Calderon – Str.Pestalozzi, Liceul Shakespeare – Școala Generală – Str. Moise Nicoara nr.17, Grupul Școlar Dimitrie Leonida, Școala Generală nr. 11 – Str. Tacit nr.23 și Școala Generala nr.11 – Str. Razboieni nr.2.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, polițiștii locali le explică școlarilor cum să se ferească de tentațiile consumului de substanțe interzise și cum să nu devină victime ale furturilor, tâlhăriilor, lovirilor și altor violențe. Mai sunt dezbătute și alte probleme legate de protecția mediului, păstrarea curățeniei sau circulație rutieră.

Comentarii

comentarii