Acasă Actualitate Polițiștii nu se lasă: amenință cu proteste ample din ianuarie 2022. Iată...

Polițiștii nu se lasă: amenință cu proteste ample din ianuarie 2022. Iată revendicările

DISTRIBUIȚI

Confederația sindicală CNSLR Frăția a depus un amendament, în sensul aplicării în integralitate a legii-cadru 153/2017, privind salarizarea, pentru întreg personalul din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, astfel: ½, de la 1 ianuarie 2022, și diferența – cel târziu la 1 iulie 2022.

Amintim că în 23 decembrie, Prefectura Timiș a fost pichetată (foto) de polițiștii și al angajații din sistemul de penitenciare din Timișoara. Aceștia au cerut salarii și pensii mai bune.

Pe parcursul discuțiilor cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și cu ministrul Lucian Bote, fin 28 decembrie 2021, au fost dezbătute toate problemele cu care se confruntă polițiștii, personalul contractual și pensionarii militari/polițiști, cum ar fi: salariul și sporurile înghețate, cuantumul mic al compensaţiei lunare pentru chirie, sporul de neuropsihic neacordat în integralitate, problema încadrării în condiții de muncă minime și salarizarea precară a personalului contractual, echipamentul deficitar, protecția juridică și fizică a polițiștilor, alocarea resurselor necesare perfecționării pregătirii, sediile de poliție care nu oferă condiții de lucru adecvate și, în general, logistica necesară, deficitul major de personal, care presupune misiuni și sarcini suplimentare, implicarea în linia I a combaterii pandemiei – fără spor de risc medical, sănătatea și securitatea în muncă.

“Am atras atenția că, la baza societății, există nevoie de mai multă siguranță, fără de care comunitățile nu se pot dezvolta în plan economic, social, medico-sanitar și cultural-educațional.

În finalul discuțiilor, prim-ministrul României ne-a asigurat că, personal, în ceea ce privește salarizarea, își dorește aplicarea legii-cadru 153, în anul 2022, considerând că prorogările succesive nu produc altceva decât nemulțumiri ale angajaților din familia noastră ocupațională, implicit proteste de stradă, mii de procese pe rol și accentuarea inechităților salariale deja existente”, susține CNSLR Frăția.

Sindicaliștii atrag atenția că CNSLR Frăția va continua activitățile de protest, până la punerea în aplicare a revendicărilor după un calendar care va fi comunicat public după Anul nou.

Comentarii

comentarii