Acasă Eveniment Procurorul Alina Mirea audiat din nou în dosarul polițiștilor de frontieră acuzați...

Procurorul Alina Mirea audiat din nou în dosarul polițiștilor de frontieră acuzați de trafic de migranți

DISTRIBUIȚI

Procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, urmează să fie audiat, pentru a doua oară, de către procurorii DIICOT București, în dosarul polițiștilor de frontieră acuzați de trafic de migranți, pe frontiera de vest și care sunt cercetați sub control judiciar. Procurorul care a mai fost audiat la Timișoara, timp de aproape 4 ore, ca martor, în același dosar. Conform unor surse judiciare, Mirea trebuie să dea cu subsemnatul în fața procurorilor DIICOT, Structura centrală, cei care au deschis și coordonat acțiunea prin care șeful unei structuri de luptă împotriva migrației ilegale, o subalternă a sa, dar și doi civili implicați în traficul de migranți, sunt cercetați penal, sub control judiciar, pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Procuroarea Mirea avea legături, pe linie de profesiomală, cu serviciul condus de către Comisarul șef Dan Chioreanu, șeful Biroului pentru Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere – BPCMIIT, din cadrul STPF Timiș. Conform sursei citate, procuroarea Mirea ar fi autorizat, conform competențelor, colaboratori sub acoperire pe care serviciul condus de Chioreanu i-ar fi folosit, chipurile, pentru combaterea traficului de migranți și a contrabandei. Există suspiciunea că astfel de autorizări ar fi stat la baza mai multor transporturi ilegale de migranți, către frontiera cu Ungaria, față de cele raportate și investigate de serviciul condus de Chioreanu.

Saptămâna trecută, procurori din cadrul Structurii centrale a DIICOT și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție – DGA, cu sprijinul ofițerilor de la ”Crimă organizată” Timiș au efectuat mai multe percheziții la domiciliile mai multor polițiști de frontieră și a unor civili implicați într-o rețea de sprijinire a traficului ilegal de persoane către Spațiul Schengen. Urmare a perchezițiilor si audierilor un număr de patru persoane, dintre care doi polițiști de frontieră, au fost prezentați instanței de Drepturi si libertăți de la Tribunalul București. Judecătorii acestei instanțe au decis, în urma probelor administrate, cercetarea sub control judiciar a Comisarului șef, Dan Chioreanu, a agentului Patricia Chișiu și a altor două persoane civile, suspecte în dosar.

Procurorul Alina Mirea a mai fost subiectul unor articole de presă, în luna august 2019, atunci când, în spațiul public, a apărut o înregistrare video care o înfățișa pe procuroare – activistă #rezist, în propriul autoturism cântând și bătând din palme în timpul mersului. Lângă ea, pe locul din dreapta al autoturismului, se afla o persoană minoră a cărei prezență în acel loc contravenea prevederile înscrise în Codul rutier. Ea a făcut, atunci, obiectul unei cercetări disciplinare de către Secția de procurori a CSM.

Sursa: cotidianul.ro

Comentarii

comentarii