Acasă Actualitate Poliţistul local din Dumbrăviţa, care întocmea procese verbale de amendă false, a...

Poliţistul local din Dumbrăviţa, care întocmea procese verbale de amendă false, a fost trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Poliţistul local din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş care întocmea procese verbale de amendă false şi în acest fel aduna bani la bugetul local al comunei a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Poliţistul local Richard Meleşcanu este acuzat că a întocmit zeci de procese-verbale pe care le și semna, în fals, în locul contravenienților.

”Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara din data de 05.01.2023, s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat (agent în cadrul Poliției Locale Dumbrăvița), sub control judiciar, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din Codul penal, două infracțiuni de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 din Codul penal și două infracțiuni de uz de fals, prev. de art. 323 din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

Prin același act s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale pentru completarea materialului probator, cu privire la săvârșirea a 84 de infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din Codul penal, 84 de infracțiuni de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 din Codul penal, 84 de infracțiuni de uz de fals, prev. de art. 323 din Codul penal și o infracțiune de fals privind identitatea, prev. de art. 327 alin. 1 C.pen. Cu privire la faptele disjunse, în acest moment procesual urmărirea penală nu se efectuează cu privire la persoană (suspect/inculpat), ci doar in rem (cu privire la fapte penale).

Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut următoarea situație de fapt:

În data de 02.06.2021, inculpatul, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de agent în cadrul Poliției Locale Dumbrăvița, a îndeplinit două acte în mod fraudulos, respectiv și-a încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de art. 15 și art. 19 din OG nr. 2/2001 și art. 6 lit. i), art. 7 lit. i) și art. 21 alin. 6 din Legea nr. 155/2010, semnând în calitate de agent constatator două procese verbale de sancționare contravențională, prin care a atestat cu prilejul întocmirii acestora fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că: în data de 02.06.2021 două persoane distincte, în calitate de conducători auto, au condus două camioane pe str. Varșovia din loc. Dumbrăvița, jud. Timiș, fără a deține autorizații de tranzit pe drumurile comunale din localitate, atestând inclusiv că cei doi conducători auto nu a avut obiecțiuni în momentul comunicării proceselor verbale și că procesele verbale au fost semnate de către contravenienți, după care a înregistrat aceste procese verbale în evidențele Poliției Locale Dumbrăvița, purtând ștampila instituției și nr. de înregistrare din registrul de procese-verbale de sancționare a contravențiilor ținut la nivelul instituției, cauzând astfel persoanelor vătămate pagube în cuantum de câte 2.000 lei, precum și o vătămare a intereselor legitime a persoanelor vătămate prin punerea în imposibilitatea de a formula plângeri contravenționale”, reansmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Comentarii

comentarii