Acasă Actualitate „Porcii” Timişoarei, expuşi pe străzile oraşului

„Porcii” Timişoarei, expuşi pe străzile oraşului

DISTRIBUIȚI
Opt desene ilustrând stilizat cetăţeni certaţi cu bunul-simţ au fost postate pe panouri publicitare de mari dimensiuni din Timişoara. Caricaturile realizate de Radu Cleţiu, la iniţiativa viceprimarului Adrian Orza, prezintă cetăţeni desenaţi cu chip de porc tocmai pentru că sunt surprinşi în ipostaze care nu au legătură cu un comportament civilizat.

 Porcinele desenate distrugând mobilier urban, parcând pe spaţiul verde, aruncând deşeuri pe jos sau golindu-şi scrumiera maşinii la semafor au menirea de a-i face să se simtă prost pe „porcii” Timişoarei. Adică tocmai cei care se identifică în suinele desenate de caricaturistul timişorean. În plus, pe posterele de mari dimensiuni stă scris „Surprindem porcine!”, atrăgând atenţia celor certaţi cu bunul-simţ că legislaţia prevede amenzi pentru comportamente de genul celor ilustrate. „O campanie a Primăriei Municipiului Timişoara. Respectă-ţi oraşul! Nu parca pe spaţiul verde. Amenda este între 500-1.000 de lei”, stă scris pe un panou de pe bdul Tache Ionescu. Desenele au fost montate zilele trecute, în următoarele locuri din oraş: două pe Calea Aradului şi câte unul pe bdul Tache Ionescu, Calea Şagului, Cazarma Oituz, Ghe. Lazăr, Circumvalaţiunii şi bdul I. C. Brătianu.
În perioada următoare, afişe cu aceleaşi desene şi mesaje vor fi lipite în mijloacele de transport în comun din Timişoara. 
 

Comentarii

comentarii