Acas─â Editorial Prea mult, domnule Robu!

Prea mult, domnule Robu!

4839
DISTRIBUIȚI

Una dintre formele cele mai u╚Öor de extravertit ale unei persoane refulate, dar care, din vreme ├«n vreme defuleaz─â, este agresivitatea verbal─â. B─âsescu ╚Ťipa ╚Öi le ura medicilor ÔÇŁdrum bun!ÔÇŁ spre Europa, iar ace╚Ötia au plecat. De sil─â, din dezgust, din alte motiva╚Ťii, dar au plecat. Rom├ónia este s─âr─âcit─â de valori, de oameni tineri, tr─âim, dramatic, exodul cel mai dur din via╚Ťa Rom├óniei, cea a ultimilor 100 de ani. A mai dorit plecarea incomozilor un nebun, Ceau╚Öescu. Doar c─â nu le-a spus frontal nem╚Ťilor ╚Öi evreilor: ÔÇŁpleca╚Ťi!ÔÇŁ, a preferat s─â-i v├ónd─â. ╚śi a f─âcut-o, cu 8000 DM pentru singur─â persoan─â. Acum, ├«n mileniul trei, ├«n Timi╚Öoara, ora╚Öul libert─â╚Ťii Rom├óniei, ora╚Öul m├óniei ├«mpotriva dictaturii de orice fel, ora╚Öul IUBIT, ora╚Öul pentru care suferim, primarul Timi╚Öoarei Nicolae Robu, ├«╚Öi expediaz─â concitadinii critici ├«nÔÇŽ alt─â parte, ├«n alte ora╚Öe.

├Än loc s─â fac─â ╚Öi el ca primarii ora╚Öelor Oradea ╚Öi Cluj, ca Ilie Bolojan ╚Öi Emil Boc (pe care, ca prim ÔÇô ministru, l-am detestat, recunosc), ├«n loc s─â asculte sugestii ╚Öi sfaturi ├«n interesul imediat al ora╚Öului, se dezl─ân╚Ťuie, ca un locuitor din s─âlb─âticie, tipic dictatorial, pe to╚Ťi cei care, cic─â, nu iubesc Timi╚Öoara!

Eroare de interpretare, domnule Robu! Asculta╚Ťi de m├ónzul IAP─é, un imberb care v─â face pantofii, de un Culi╚Ť─â Chi╚Ö, bun antreprenor ├«n domeniul taximetriei (dar nu o s─â recunoasc─â, ha!), care-╚Öi bate joc de ora╚Ö, asfalteaz─â pesteÔÇŽ asfalt prost, peste gropi ├«n ap─â ╚Öi peste noroi. ├Äi asculta╚Ťi pe cei care v─â m├óng├óie orgoliile, inspira╚ŤiileÔÇŽ neinspirate, asculta╚Ťi vocea minciunii care caut─â interese. Cum pute╚Ťi s─â ura╚Ťi timi╚Öorenilor s─â plece? Ca s─â r─âm├óne╚Ťi cu l─âud─âtorii? Ca s─â sta╚Ťi cu ╚Öerpii ├«n poal─â? Ca s─â nu mai ave╚Ťi voci critice? Este prea mult, stimate domnule Robu!

A╚Ťi pierdut brazilienii din campaniile de pe facebook, ar fi trebuit s─â-i da╚Ťi afar─â pe cei care v-au am─âgit cu ÔÇŁat├ót de mul╚Ťi urm─âritoriÔÇŁ. De ce nu merge╚Ťi pe str─âzile laterale, ├«n grupurile nemul╚Ťumite, cum adesea, personal, v-am sugerat? De ce nu vre╚Ťi s─â afla╚Ťi adev─ârul? Accepta╚Ťi c─â afl├ónd adev─ârul, omul se poate ├«ndrepta! Este lec╚Ťia lui Hristos! Dac─â i-a╚Ťi asculta pe timi╚Öorenii adev─âra╚Ťi, neipocri╚Ťi, a╚Ťi avea o ╚Öans─â! Dar nu dori╚Ťi asta!

Nimeni nu mai rezolv─â nimic din lista pl├óngerilor timi╚Öorenilor, la rubrica ÔÇŁSesiz─âriÔÇŁ. Degeaba scriem, primim doar r─âspunsul automat c─â ÔÇŁsesizarea a fost ├«nregistrat─âÔÇŁ. Timi╚Öoara este ╚Ötirb─â, ╚Öchioap─â, ├«n bezn─â, str─âzi f─âr─â curent electric, gropi, praf, iar scribii dumneavoastr─â ne scriu mesaje vulgare, ca r─âzbunare!

Sunt una dintre persoanele cele mai dezam─âgite ╚Öi ╚Öti╚Ťi, desigur, de ce! Pentru c─â sus╚Ťinerea mea sincer─â, de ani de zile, dezinteresat─â, a fost tr─âdat─â de dovezi irefutabile!

Nu comunica╚Ťi, doar mima╚Ťi comunicarea! De fapt, vorbi╚ŤiÔÇŽ singur! Tare r─âu ├«mi pare!

Nu plec─âm, domnule Robu! Nu plec─âm, dar nici nu v─â mai vot─âm!

Nu ne mai zogoni╚Ťi (este din b─ân─â╚Ťeana autentic─â, nu sunt sigur─â c─â ╚Öti╚Ťi ce am scris), c─â ne vom ap─âra!

Comentarii

comentarii