Acasă Administraţie Primăria din Dudeştii Noi pregăteşte strategia de dezvoltare a comunei pentru perioada...

Primăria din Dudeştii Noi pregăteşte strategia de dezvoltare a comunei pentru perioada 2021-2030

78
DISTRIBUIȚI

La nivelul administraţiei locale a comunei Dudeştii Noi începe munca la strategia de dezvoltare a comunei pentru perioada 2021-2030, care se va numi “Orizont 2030”.

“Ca de fiecare dată, atunci când începea un nou ciclu financiar european, noi ne-am pregătit din timp cu strategia nouă, astfel încât atunci când se lansează finanţările să avem toate documentele pentru a accesa fonduri europene. Aceasta a fost, practic, cheia succesului nostru. De aceea, acum, în ultimul ciclu bugetar avem foarte multe proiecte europene câştigate, respectiv opt, ceea ce înseamnă un nou record în materie între comunele din judeţul nostru. Următorul ciclu bugetar, care se anunţă mult mai bogat în finanţări europene, trebuie să nu ne ia prin surprindere şi să nu ne prindă pe picior greşit. Avem aproape 80 de miliarde, ca ţară, puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană, faţă de cele 32, câte au fost în exerciţiul financiar curent”, spun reprezentanţii Primăriei Comunei Dudeştii Noi.

O parte semnificativă din aceşti bani se vor adresa în mod direct primăriilor, pentru proiecte de dezvoltare locală. Noile provocări pe care Uniunea Europeană le are din cauza pandemiei COVID va deschide şi mai mult şansele pentru a scrie proiecte cu impact direct asupra cetăţenilor în domenii cum ar fi sănătatea, educaţia, protecţia mediului.

Toate aceste direcţii sunt prioritare pentru comunitatea din Dudeştii Noi, fiindcă în acest exerciţiu financiar multianual, după ce vor fi implementate toate proiectele aflate în curs, se va finaliza partea de infrastructură. Apoi, primăria se va putea orienta către aceste proiecte de fineţe, cum ar fi cele din educaţie, extinderea şcolii şi transformarea ei într-una inteligentă, mărirea numărului de zone verzi şi de parcuri în comună, punerea accentului pe prevenire în domeniul medical şi social. De altfel, primăria a scris deja scris proiectul de ambulanţă socială, pe care îl va implementa şi care va fi completat cu alte idei de proiecte ce vor rezulta din dezbaterile şi consultările ce vor fi organizate pentru fundamentarea strategiei de dezvoltare durabilă a comunei Dudeştii Noi.

Comentarii

comentarii