Acasă Administraţie Primăria Timișoara e la un pas de a rezolva problema terenurilor pentru...

Primăria Timișoara e la un pas de a rezolva problema terenurilor pentru tineri, acordate pe Legea 15

641
DISTRIBUIȚI

Tinerii care au solicitat terenuri de la Primăria Timișoara, pentru a-și edifica acolo o casă, ar putea să primească parcela mult dorită până la finalul lunii mai, cel târziu începutul lui iunie. Desigur, cei care nu au renunțat deja la vis.

Vestea a fost dată vineri de viceprimarul Cosmin Tabără, cel care a fost pus de colegii săi să rezolve o problemă cu care toți s-au pe mâini, încă din 2016. procedura e încurcată rău, unii beneficiari au dat în judecată primăria și au câștigat, unii au fost deja împroprietăriți, iar alții au renunțat pur și simplu la ideea de a primi un teren ca să își ridice o casă.

Cosmin Tabără spune că rezolvarea e aproape, se mai așteaptă o serie de documente juridice și problemele s-ar putea închide definitiv. Comisia pentru Legea 15, cea referitoare la terenuri tineri, ar putea ajunge la o rezolvare a situației care durează de ani de zile.

”Știu că e o problemă mai veche. Din 2016, nu și-a mai asumat-o nimeni, vreau să o preiau, vom lua o decizie finală. Am revăzut listele, acum facem o reactualizare a listelor. A trecut foarte mult timp, dar vom pune în aplicare legea. Acolo există și câteva sentințe judecătorești obținute de câțiva dintre solicitanți, care au aplicat și nu mai îndeplinesc condițiile, acum așteptăm soluțiile efective. Eu sper că undeva spre sfârșitul lunii mai, iunie să rezolvăm problema”, a declarat Cosmin Tabără.

În total, sunt cinci asemenea procese, mai sunt și tineri care nu mai îndeplinesc condițiile de eligibilitate, după atâția ani.

”Sentința nu este izvor de drept (n.r. procesele intentate de beneficiarii ”supărați”), va trebui să vedem cum facem, nu putem să ne asumăm lucruri care nu sunt prevăzute în lege. Avem o sentință pentru persoană care a primit deja teren. Au obținut în instanță dreptul de a beneficia de drepturile acestei legi. Nefiind toți cu sentință e foarte greu să pun în aplicare pentru fiecare”.

Comentarii

comentarii