Acasă Actualitate Primăria Timişoara, obligată să facă dezbatere publică pentru rectificarea bugetară pe 2018,...

Primăria Timişoara, obligată să facă dezbatere publică pentru rectificarea bugetară pe 2018, care a căzut la vot în Consiliul Local

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timişoara va fi obligată să facă dezbatere pe tema rectificării bugetare pe anul 2018, după ce proiectul a căzut la vot, în plenul de miercuri. Dacă proiectul nu va fi votat de aleşii locali, săptămâna viitoare, unii angajaţi ai primăriei ar putea avea problem cu plata salariilor.

Activistul civic Cristi Brîncovan a cerut dezbaterea publică proiectului, susţinând că aşa cere legea, în caz contrar, rezervându-şi dreptul de a acţiona HCL în contencios.

Proiectul are două componente esenţiale: mutarea unor fonduri între diverse structuri ale administraţiei şi dispoziţia primarului Nicolae Robu pentru acordarea împrumutului de peste 100 de milioane de lei returnabili în 20 de ani, cu care s-ar putea acoperi necesarul la Colterm pentru asigurarea căldurii în această iarnă.

Au fost tensiuni şi în această şedinţă de consiliu local, primarul Nicolae Robu susţinând că dezbaterea publică nu este necesară, dar că o va organiza, cel mai probabil luni 3.11.2018, după care se va convoca CLT deîndată. De asemenea, liderul grupului PSD din CLT a vrut explicaţii despre ce presupun rectificările în sine, vorbind, la un moment dat despre posibile măriri de salarii în primărie. Acest lucru a aprins din nou scântei verbale între Daniel Idolu şi primarul Nicolae Robu, care a infirmat creşterile salariale din primărie, acuzând de “politicianism” opoziţia.

Pentru a fi mai convingător asupra necesităţii votării proiectului, primarul a invocat şi “situaţii de forţă majoră” şi a precizat că împrumutul de 101 milioane de lei a fost deja aprobat, iar cei ce nu aprobă bugetul, nu vor binele oraşului. “Nu putem utiliza banii dacă nu avem rectificarea de buget conexă”, a afirmat Nicolae Robu.

Dintre cei care au cerut mai mulţi bani la rectificare sunt Poliția Locală (cu 2,11 milioane de lei pentru cheltuieli de personal), Direcția Fiscală (cu 1,08 milioane de lei) sau pentru cheltuieli de personal în aparatul de specialitate al primarului (suplimentare cu 1,2 milioane de lei).

Întrucât proiectul a căzut pentru că nu l-au votat decât 13 consilieri, în timp ce era nevoie de 14, liderul PNL Timiş Nicolae Robu e foc şi pară pe liberalii absenţi de la şedinţa de plen de astăzi.

Comentarii

comentarii