Acasă Actualitate Primăria Timișoara și Consiliul Local câștigă parțial, în primă instanță, în disputa...

Primăria Timișoara și Consiliul Local câștigă parțial, în primă instanță, în disputa pe tema TimPark

DISTRIBUIȚI

Magistrații Tribunalului Timiș au decis, miercuri, să respingă acțiunea formulată de un avocat timișorean împotriva Hotărârii de Consiliu Local prin care se modifica regulamentul de parcare al municipiului Timișoara, TimPark. Cu o singură excepție, toate acuzațiile formulate au fost respinse de magistrați.

„Elaborarea și aprobarea în Consiliul Local al acestui nou regulament de parcare au fost făcute în deplin respect pentru lege, lucru constatat și de magistrați. Doar un singur paragraf a fost eliminat, însă acesta nu modifică esența regulamentului. Concret, prin eliminarea acelui paragraf se va permite staționarea pe locurile rezervate rezidenților, după ora 17, și a celor care au achiziționat abonamente de zonă sau achită tariful orar, la un preț mult mai mare față de cei care au abonamente de rezidenți”, a declarat viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău. 

În decizia instanței se arată următoarele: „Admite în parte acţiunea modificată. Dispune anularea în parte a HCLMT nr. 20/25.01.2022, respectiv a dispoziţiilor art. 3 alin.3 lit.b din Anexă. Dispune suspendarea executării dispoziţiilor art. 3 alin.3 lit.b din Anexa la HCLMT nr. 20/25.01.2022 până la soluţionarea definitive a acţiunii în anulare. Respinge în rest acţiunea modificată. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie. Ia act că nu au fost solicitate cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”. 

Decizia instanței va fi pusă în aplicare în momentul în care ea va fi comunicată oficial Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Local. 

Practic, prin această decizie, un șofer cu abonament rezidențial va achita între 70 și 110 lei pe an, în funcție de zonă, un cost mult mai mic față de cei cu abonament general, de exemplu, care costă 652 de lei/an pentru toate zonele (excepție făcând zona verde) sau între 1 și 2 lei pe oră (excepție zona verde) pentru a staționa pe aceste locuri rezidențiale. 

Comentarii

comentarii