Acasă Administraţie Primăria Timișoara vrea să lase palmierii lui Robu la Universitatea de Științele...

Primăria Timișoara vrea să lase palmierii lui Robu la Universitatea de Științele Vieții

DISTRIBUIȚI

palmieri timisoaraDecorul mirific din … ”Palmișoara” e bine să rămână în serele deținute de Universitatea de Științele Vieții Timișoara, a decis actuala administrație. Sunt 37 de palmieri care în toamnă au ajuns acolo, iar acum primăria le cere consilierilor locali să aprobe rămânerea arborilor acolo.

În anul 2015 au fost achiziționați de administrația Robu un număr de 40 de arbori cu container pentru amplasarea acestora pe domeniul public, în zona centrală a Municipiului Timișoara în perioada de vegetație, în perioada de repaos vegetativ fiind păstrați în serele SC Horticultura SA. La schimbarea conducerii administrative a orașului palmierii nu au mai fost amplasați pe străzile din oraș. De asemenea, soluția de păstrare a fost considerată ca fiind neadecvată, dar și costisitoare. Așadar, administrația a căutat soluții pentru arborii respectivi. Până la urmă aceasta a fost găsită.

În prezent cei 37 de arbori cu container nu mai sunt amplasaţi pe domeniul public și au fost predați, în custodie, Universității de Științe ale Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 508/25.10.2022, până la 15 mai 2023.

Comentarii

comentarii