Acasă Politica Primarii PSD din Timiș refuză „mărunțișul aruncat ca un praf în ochi”...

Primarii PSD din Timiș refuză „mărunțișul aruncat ca un praf în ochi” de guvernul demis al PNL

DISTRIBUIȚI

Primarii PSD din Timiș nu vor accepta „mărunțișul aruncat ca un praf în ochi” de guvernul liberal demis, condus de Cîțu. Vorbim de una dintre ultimele decizii luate de actualul guvern interimar înainte de demitere, cea a alocărilor din fondul de rezervă. Joi, liderii PSD Timiș spuneau că vor depune plângere penală pentru felul discreționar în care au fost împărțite sumele, fiind sensibil favorizați primarii liberali.

„Guvernul demis al PNL pedepsește comunitățile locale conduse de PSD. Modul discreționar în care au fost împărțiți banii arată clar că interesul pentru oameni este pe locul doi, după interesul politic strict imediat al celor care încă guvernează. Primarii PSD din Timiș au decis, astăzi, că nu pot să accepte gestul disprețuitor cu care Guvernul PNL tratează comunitățile conduse de ei. Banii alocați sunt efectiv o firimitură care trebuia să se regăsească în tabelul cu alocări, doar ca să fie ceva trecut acolo.

Este de neconceput și de neacceptat, este o alocare profund incorectă, este o metodă josnică prin care se plătesc niște polițe politice, care vor fi decontate cu siguranță de liberali. Primarii PSD nu acceptă mărunțișul aruncat ca un praf în ochi. Bugetele sunt insuficiente pentru ce proiecte sunt necesare în comunități. Ar fi un joc de mimă din categoria «ei se fac că alocă, noi ne facem că realizăm proiecte și cheltuim». Jenant, domnilor de la PNL! Jenant, domnule premier demis Cîțu!”, este mesajul semnat de PSD Timiș, vineri.

Conform calculelor făcute joi de social-democrați, în Timiș urmau să fie alocați 29,2 milioane de lei, din totalul de aproximativ un miliard de lei. Primăriile conduse de social-democrați, 38 la număr, ar fi primit 2,6 milioane de lei. Cele conduce de primari PNL, 49, ar fi primit 23,9 milioane de lei. De altfel, de împărțeala gândită de guvern s-a plâns și primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Municipiul, la fel ca și celelalte primării conduse de USR PLUS în Timiș, nu ar fi primit niciun leu.

Iată ce spuneau liderii social-democrați din Timiș în urmă cu o zi:

Călin Dobra, liderul consilierilor județeni PSD: „Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În “mărinimia” lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face”.

Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Județene Timiș a ACoR: „Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități”.

Alfred Simonis, deputat şi președintele PSD Timiș: „PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot”.

Comentarii

comentarii