Acasă Actualitate Primarul din Giroc, Ionel Toma, împarte loturi de case în scop electoral

Primarul din Giroc, Ionel Toma, împarte loturi de case în scop electoral

612
DISTRIBUIȚI

Copiii consilierilor locali primesc teren de la primărie

 
Primarul din Giroc, Ionel Toma, aplică Legea 15 din 2003, privind locurile de casă pentru tinerii sub 35 de ani, după cum îl taie capul. Terenul fostelor unităţi militare din Calea Girocului, primit de la Ministerul Apărării în anul 2008, este abia acum împărţit tinerilor, într-o acţiune cu vădit scop electoral, că tot se apropie alegerile locale din 2012. Acţinea a demarat în luna ianuarie, când o parte din loturile de casă au fost împărţite conform unei liste de priorităţi. Pentru ultimele 25 de poziţii, la Primăria Giroc au fost întegistrate nu mai puţin de 180 de cereri.

 La şedinţa de consiliu local din 30 martie, primarul a hotărât să schimbe tactica şi să împartă loturile după bunul său plac. Astfel, cei 13 consilieri s-au trezit în faţa cu o listă de 25 de persoane, realizată chiar de primar. Lista cu cei de 25 de aleşi a fost adoptată de consilieri în şedinţa din 31 marie, cu doar o singură abţinere, semn că Toma controlează cu mână forte întregul spectru politic din comună. Votul consilierilor nu a fost o surpriză, pentru că pe lista celor 25 de fericiţi posesori de teren se găsesc Alexandra Cojeia, fata consilierului local PDL Ciprian Cojeia, şi Daniela Jivi, fata consilierului ales pe listele PRM Ioan Jivi.
 
100 milioane de lei vechi pentru "Festivalul toacelor"
 
Şedinţa de consiliu local din 31 martie nu a fost lipsită şi de alte hotărâri controversate. Astfel, s-a votat donaţia unui teren de 2.255 metri pătraţi din partea Bisericii Ortodoxe către Primaria Giroc. Este vorba de un teren pe care se află  grădiniţa şi o parte a şcolii din Giroc. După exemplul dat de Timişora, s-a aprobat ca taxa de divorţ, prin acordul părţilor, să fie de 500 de lei. De asemenea, pentru ca locuitorii comunei să fie informaţi, se vor cheltui 4.500 de lei pe lună pentru tipărirea publicaţiei primăriei, iar pentru ca girocenii să se şi distreze, primăria va cheltui 100 milioane de lei vechi pentru "Festivalul toacelor". Tot pentru distracţia locuitorilor din Giroc, primăria va cheltui câte 500 de milioane de lei vechi pentru echipa de fotbal, respectiv pentru clubul de motociclism al lui Ionel Pascotă. Ultima pe lista hotărârilor de consiliu local, dar nu cea din urmă, este cea care stabileşte că primarul Girocului, Ionel Toma, trebuie să evalueze performanţele profesionale individuale ale secretarei comunei, horărâre care a făcut mare vâlvă prin Giroc. Girocenii ştiu de ce.
 

Comentarii

comentarii