Acasă Actualitate Primarul Fritz anunță o investiție de peste 200 de milioane de euro...

Primarul Fritz anunță o investiție de peste 200 de milioane de euro la Timișoara. ”Și alte investiții vor urma, făcute de alte firme, mă contactează cel puțin o dată pe săptămână”

1091
DISTRIBUIȚI

Într-un interviu pentru G4Media.ro, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că grupul german Dräxlmaier, prezent deja în Timișoara, va anunța în iunie o investiție care ridică la 200 de milioane de euro în următorii ani, a declarat

”Este o investiție majoră și ne bucurăm foarte mult că se va întâmpla în Timișoara. Și alte investiții vor urma, făcute de alte firme, mă contactează cel puțin o dată pe săptămână, în ultimele luni, m-au contactat firme mari. Nume cunoscute, care se gândesc să își deschidă o filială la Timișoara”, a spus Fritz.

”Mă bucură foarte mult că Timișoara, care a fost, cumva, primul oraș în anii 2000 unde au început și firmele internaționale, multinaționale să investească, să aducă producție, locuri de muncă, mă bucur că acum intrăm într-o nouă eră, să zicem, a investițiilor, că în primul rând în continuare firmele sunt interesate. Firmele din toată Europa și Timișoara s-au și, cum să zicem, nișat, sau nu, specializat, mai bine, în anumite domenii, de exemplu în domeniul mobilității, unde avem câteva firme mari, în zona de automotive, dar care acum se transformă și ea.

În primul rând, nu mai facem doar producție, de mult nu mai facem doar producție și cabluri și nu știu ce, ci, de fapt, dezvoltare, cercetare, mulți ingineri care lucrează în Timișoara, de exemplu, pentru Continental, pentru firma Draxlmaier, care acum planifică o mare-mare investiție și o extindere a fabricii.

Știu că firma Continental în continuare, pe zona de cercetare, de testare, de exemplu a mașinilor autonome vrea să își extindă activitatea. Avem, tocmai construim, cea mai mare fabrică de biciclete din toată Europa în Timișoara, la marginea Timișoarei și vrem să transformăm toată Timișoara într-un loc în care putem să testăm noi sisteme de mobilitate, cum funcționează împreună, hardware-ul.

Adică o bicicletă sau o mașină împreună cu abordări sistemice și, deci pe partea de investiții sunt încurajați și mai degrabă avem problema că avem șomaj zero și trebuie să găsim oameni buni, bine calificați pentru toate aceste noi locuri de muncă care se vor creea”, a declarat primarul Timișoarei.

Conform acestuia vor urma și alte și alte investiții, făcute de alte firme. ”Mă contactează cel puțin o dată pe săptămână, în ultimele luni, m-au contactat firme mari. Majore. Nume cunoscute, care se gândesc să își deschidă o filială la Timișoara, și aici nu vorbesc de vânzare, ci de cercetare și de dezvoltare. Acum nu vreau să dau detalii înainte să se încheie vreun deal. Încă o dată, eu nu sunt sigur ce fel de limitări au aceste firme în a vorbi despre tatonările lor de a căuta un sediu. De exemplu, am vorbit acum câteva luni cu o firmă din Germania unde era, cred, o alegere între Polonia, Portugalia și România și pentru România au ales deja Timișoara și eram între trei orașe și acum suntem în finală și eu sper foarte mult că or să-și aleagă Timișoara. Și asta nu doar pentru că avem o poziție geografică foarte bună, ci și pentru că în Timișoara găsești această dinamică, nu doar pe plan economic ci și pe plan social, pe plan cultural, deci este exact acest mediu unde firmele au încredere că găsesc și vor găsi oameni tineri, bine calificați să lucreze la ei și, acum fără să mă laud prea mult, pentru companii e și important să aibă o administrație locală care e deschisă, care înțelege dezvoltarea strategică a orașului și înțelege nevoile mediului economic și de aceea mă bucur foarte mult că inclusiv această nouă administrație pe care o conduc a reușit să inspire încredere în rândul investitorilor”, a spus Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii