Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a găsit, la Miami, străzi mai proaste decât în...

Primarul Nicolae Robu a găsit, la Miami, străzi mai proaste decât în Timișoara

DISTRIBUIȚI

Pentru că s-au înmulţit gropile din oraş în timpul iernii, iar şoferii îşi rup maşinile în craterele ascunse de băltirile de apă din ele, primăria fiind bună de plată pentru astfel de daune, primarul Nicolae Robu vrea să dispară gropile dintr-o suflare.

Edilul susţine că nu ştie câte gropi sunt în oraş, dar are el în gând o idee de mai mult timp: de ce nu se folosesc materiale şi tehnici care să permită repararea gropilor imediat ce s-au produs, “ca în ţările nordice, unde se fac asfaltări şi la temperaturi foarte scăzute” şi să nu se mai aştepte temperaturile legale, mai primăvăratice.

“Joi vom da drumul staţiei de asfalt şi vom începe repararea gropilor cu mixtură la cald. Temperaturile anunţate sunt potrivite pentru astfel de lucrări şi prin urmare se va începe remedierea stricăciunilor apărute pe parcursul iernii, de care avem parte an de an. În ultima vreme, după ce noi am procedat la aşternerea de covor asfaltic şi nu doar la simple plombări, nu mai sunt atât de multe gropi ca altădată, când plombele nu ţineau, dar încă sunt zone unde avem necazuri din cauza acestor gropi apărute în urma alternanţei îngheţ-dezgheţ, a variaţiilor mari de temperatură”, a spus primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi 29.01.2019.

Edilul şi-a amintit că a văzut drumuri mult mai proaste şi în alte oraşe din România şi din străinătate şi inclusiv în proaspătul concediu petrecut de sărbători în Miami (SUA), a văzut chiar mai multe gropi decât în Timişoara. Iar ceea ce a văzut l-a liniştit că Timişoara nu stă cel mai prost la acest capitol.

“Eu am mai fost şi prin alte oraşe în această perioadă. Nu ne încălzeşte cu nimic ce e la alţii, evident, dar nu ştiu ce se întâmplă, în România, în general, nu doar în Timişoara, practic în toate oraşele în care am fost am văzut fenomenul acesta, că asfaltul nu rezistă peste iarnă. (…). În România, probabil că asfaltul nu are ingredientele care se folosesc, aditivii care se folosesc în ţările unde este de obicei frig. La noi sunt variaţii mari de temperatură (…). Inclusiv în Miami, cât e de celebru oraşul, am văzut drumuri mai proaste decât cele pe care le avem noi, pe anumite străzi. Acolo e o zonă unde nu sunt acele variaţii de temperatură”, a spus Robu.

Şi pentru că şi alţii au astfel de probleme, edilul crede că nu trebuie ca aceste lucruri relative care apar şi pe care primăria le înlătură, să fie duse la nivel de a fi considerate reprezentative pentru oraş. Şi a recunoscut că nimic nu este perfect, la fel cum nici domnul primar nu este perfect.

“Cu totul altceva este reprezentativ pentru oraşul nostru. Sigur, cum nimic nu-i perfect pe lumea asta, atunci nici oraşul Timişoara nu este unul perfect şi nici ce face primăria Timişoara, chiar domnul primar nu e perfect, că uneori ne mai scapă şi nouă anumite lucruri”, a încheiat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii