Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu, despre fostul director al TGS Timişoara, Lucian Vărşăndan: ”A...

Primarul Nicolae Robu, despre fostul director al TGS Timişoara, Lucian Vărşăndan: ”A crezut că eu sunt frunză în vânt şi că mă orientez după cum bate vântul”

737
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a declarat în conferinţa de presă de marţi, de la primărie, că în urmă cu doi ani i-a propus fostului director al Teatrului German de Stat Timişoara, Lucian Vărşăndan, interimatul la conducerea TGS, pe perioada procesului, dar acum nu mai doreşte să vorbească despre acest domn. Pentru că fostul manager ar fi încercat anumite “căi…”.

“L-am chemat acum doi ani, când s-a întâmplat, i-am explicat că îl pun director interimar până se lămuresc lucrurile, ca să fie o continuitate în funcţionarea teatrului. I-am spus că nu-i nicio problemă dacă merge în instanţă, că tot îl las director interimar, pentru că eu nu am nicio problemă cu dânsul. Nu are rost să vorbesc (…). M-a deranjat faptul că i-am propus să-l numesc director interimar până se clarifică lucrurile şi a refuzat şi a încercat pe toate căile. Nu vreau să vorbesc despre ce canale a încercat să facă uz, crezând că eu sunt frunză în vânt şi că mă orientez după cum bate vântul. La mine nu merge cu aşa ceva, indiferent de unde vine orice semnal. Punct. (…). Există proceduri, există lege, există instituţii menite să aşeze lucrurile în tipar de legalitate atunci când sunt semne că nu ar fi. (…). Poate că o să facem publice documentele, să vedem dacă pot fi făcute publice (pentru că sunt ale lui Vărşăndan, n.r.) cu care s-a prezentat în faţa comisiei”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul a afirmat că nu cunoaşte componenţa comisiei care a examinat proiectul de manageriat al lui Vărşăndan, dar ştie că a fost o doamnă profesoară “demnă de tot creditul, de la Bucureşti, care a condus şi conduce şi acum un institut de cercetări” şi pe care nu crede că ar putea-o suspecta cineva de incorectitudine.

“Se urmează procedura legală, eu nu ştiu, nu particip la concursuri, nu dau directive nimănui, nici nu am ştiut când a fost programat interviul sau proba de susţinere”, a adăugat edilul.

Recent, o hotărâre a instanţei timişorene de judecată a obligat municipalitatea să reia analizarea proiectului de manageriat, care a fost notat cu 6,81, fiind declarat respins.

Comentarii

comentarii