Acasă Administraţie Primarul Robu nu renunță la sistemul de spectacole de muzică şi lumini...

Primarul Robu nu renunță la sistemul de spectacole de muzică şi lumini pe Bega

DISTRIBUIȚI

spectacol2Realizarea unui sistem de spectacole de muzică, lumină şi apă pe Canalul Bega, pe faleza ultracentrală Flora din Timişoara, a rămas pe agenda de lucru a primarului Nicolae Robu, care susţine că potenţialul cursului de apă trebuie să fie exploatat mult mai mult decât a fost până acum.

„Bega trebuie folosită la potenţialul său care este uriaş – până acum nu am folosit nici 3% din potenţialul pe care-l care. Sistemul de spectacole de muzică, lumină şi jocuri de apă este în consonanţă cu tot ceea ce s-a făcut pe Bega, proiectul îşi urmează cursul. Proiectarea este deocamdată oprită pentru că trebuie obţinute câteva avize asupra variantelor în care se implementează sistemul. După aceea, se va face dezvoltarea pe una dintre variantele agreate, în funcţie de avizele obţinute de la autorităţile legale”, a declarat marţi Nicolae Robu.
Potrivit edilului, problema a apărut ca urmare a faptului că pe tronsonul timişorean al Begheiului vor circula vaporetele, iar „sistemul-spectacol trebuie gândit în aşa fel încât ecluzele şi întregul ansamblu tehnic care asigură jeturile de apă să nu împiedice navigabilitatea.
Primăria urmăreşte exploatarea potenţialului Canalului Bega din toate punctele de vedere, de la cel economic până la cel cultural, turistic şi de mediu, în condiţiile în care instituţiile de cultură, în special Filarmonica Banatul, au organizat spectacole cu mare priză la public pe poduri plutitoare pe Bega, în zona Flora.
„Vor putea fi organizate inclusiv concerte simfonice, rock, având un decor asigurat de jocurile de apă şi lumină, corelate cu muzica. Fie că este vorba de evenimente speciale sau doar de seri obişnuite, zona va deveni atracţia principală a oraşului, locul unde se va asculta muzică bună, se vor urmări proiecţii laser şi video, spectacole multimedia de amploare, fântâna putând fi chiar şi parte interactivă, o componentă a orchestrei unui concert live”, a explicat Robu.
Fântâna a fost gândită astfel încât să aibă două zone distincte: una formată din câte un aliniament cu 40 de jeturi de apă pe fiecare dintre malurile Canalului Bega, fiecare jet iluminat cu un proiector cu led care să permită schimbarea culorii pe muzică şi o zonă-platformă plutitoare în centrul canalului. Jeturile de apă vor atinge înălţimea de minimum 20 de metri. Sistemul ar urma să fie retractabil, pentru a nu împiedica navigaţia pe Bega.

 

Comentarii

comentarii