Acasă Actualitate Primăvara faptelor bune în Caraș Severin, în pandemia Covid19

Primăvara faptelor bune în Caraș Severin, în pandemia Covid19

697
DISTRIBUIȚI

Primăvara, anotimpul faptelor bune, în judeţul Caraş Severin, unde biserica (Episcopia Caransebeșului) și administrația locală (Primăria și Consiliul Local Caransebeș

Primăvara, anotimpul Învierii, a devenit timpul faptelor bune, în judeţul Caraş Severin, unde biserica (Episcopia Caransebeșului) și administrația locală (Primăria și Consiliul Local Caransebeș), și-au dat mâna în cadrul unui parteneriat, început în urmă cu aproape 3 luni în urmă.

Astfel, în data de 18 martie, cele două instituții și-au propus să fie aproape de categoriile sociale defavorizate în contextul pandemiei de coronavirus, precum de persoanele care provin din medii defavorizate – bătrâni singuri, bolnavi, care nu au rude în apropiere, tineri care au rămas fără locuri de muncă și nu au alte venituri sau familii cu mulți copii.

Dincolo de bunurile materiale, cei implicați au fost alături de oamenii aflați în suferință și prin consultanța oferită în alte problemele ale acestora, precum sunt cele de natură medicală sau casnică.

„Această activitate socială a Episcopiei Caransebeșului a început la jumătatea lui martie, fiind angrenate 85 de parohii și peste 400 de persoane, fie preoți, angajați ai parohiilor, protopopiatelor sau centrului eparhial și foarte mulți voluntari.

La nivelul municipiului Caransebeș, Episcopia Caransebeșului împreună cu Consiliul Local Caransebeș, asigură 193 de porții zilnice de mâncare pentru persoanele aflate în risc. Pe lângă această lucrare socială intensă, preoții noștri asigură și asistența spirituală la domiciliul credincioșilor, astfel că, Biserica noastră, în această perioadă de grea încercare, împlinește și rugăciunea, dar și fapta pentru cei aflați în nevoie”, a precizat părintele consilier Gabriel Gozman-Pop.

Toate aceste activități s-au realizat prin respectarea măsurilor de protecție și igienă impuse de autorități în vederea protejării tuturor celor implicați.

„Mă bucur să fac parte din acest parteneriat, încheiat între Episcopia Caransebeșului și Primăria Municipiului Caransebeș, prin care cele două instituții oferă o masă caldă și alte bunuri necesare nevoiașilor și celor cu venituri mici.

Acest proiect se desfășoară din data de 18 martie, în care instituția primăriei asigură distribuirea mesei calde, iar Episcopia Caransebeșului asigură producerea acesteia.

Pe această cale, doresc să mulțumesc Părintelui Episcop Lucian pentru tot ceea ce face pentru cetățenii municipiului Caransebeș, îndeosebi pentru ajutorul acordat în acest parteneriat.

Răsplata noastră, a celor ce încercăm să ajutăm pe cei aflați în nevoie în aceste vremuri tulburi, este zâmbetul acestora și căldura cu care ne primesc, dar și speranța lor că nu sunt uitați, că cineva se gândește la ei și le întinde o mână”, a precizat viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac.

Acțiunea de sprijinire a celor aflați în nevoi va continua în acest fel pe toată perioada stării de urgență.

Comentarii

comentarii