Acasă Eveniment Primăria Lugoj – exemplu de bună practică în domeniul „Implicarea cetăţenilor în...

Primăria Lugoj – exemplu de bună practică în domeniul „Implicarea cetăţenilor în actul decizional”

DISTRIBUIȚI

În topul întocmit de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice, se află şi Prefectura Timiş, cu două proiecte din domeniul „Parteneriate reciproc avantajoase”, dar şi Prefectura Caraş-Severin, cu un proiect din domeniul „Management instituţional”

Primarul Francisc Boldea şi-a exprimat bucuria, în cadrul unei conferinţe de presă, despre faptul că Primăria Lugoj s-a situat pe locul 12 în cadrul selecţiei de bune practici privind modernizarea administraţiei publice locale, organizată de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Mecanisme moderne pentru o administraţie eficientă”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative. În lista celor 24 de proiecte de bune practici selectate pentru a fi incluse în baza de date, Primăria Lugoj ocupă poziţia a 12-a, cu 73,33 de puncte, pentru proiectul „Sesizări şi răspunsuri online la problemele cetăţenilor”, domeniul „Implicarea cetăţenilor în actul decizional”. „Este o mare mândrie pentru Lugoj că administraţia locală a fost selectată în acest clasament naţional. Avem parte de o recunoaştere a muncii administrative pe care am depus-o. Faptul că suntem singura primărie a unui oraş mai mic de 50.000 de locuitori ne onorează. Spre bucuria noastră, în rândul primelor 12 instituţii clasate se numără şi Primăria Municipiului Lugoj. Este un lucru extraordinar, în condiţiile în care pe primele 10 locuri se află prefecturi şi consilii judeţene şi doar o singură primărie, cea din Constanţa. Punctajul obţinut de Primăria Lugoj este de asemenea relevant – 73,33 puncte, în condiţiile în care Prefectura Bihor s-a situat pe primul loc cu 80,33 de puncte”, a declarat primarul Francisc Boldea, menţionând „Aceasta nominalizare va aduce beneficii pentru Primăria Lugoj, în sensul că, de acum, la toate programele operaţionale vom avea această etichetă de selecţie de bună practică administrativă”

Prefectura Timiş şi Prefectura Caraş-Severin – în topul naţional

La nivel de ţară, au fost selectate drept exemple de bună practică: Prefectura Bihor, Consiliul Judeţean Ialomiţa, Prefectura Timiş (două proiecte), Prefectura Bucureşti, Prefectura Vrancea, Prefectura Maramureş (două proiecte), Prefectura Cluj (patru proiecte), Prefectura Hunedoara (trei proiecte), Prefectura Ialomiţa (două proiecte), Primăria Constanţa, Prefectura Caraş-Severin, Prefectura Tulcea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, Prefectura Vaslui şi Consiliul Judeţean Giurgiu. Printre proiectele de bune practici se află şi cele două proiecte din domeniul „Parteneriate reciproc avantajoase”, realizate de Prefectura Timiş. Cu 79 de puncte, Proiectul „Parteneriat pre- şi post-aderare a României la Uniunea Europeană, între Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, în calitate de conducător al serviciilor publice deconcentrate ale judeţului Timiş, şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara” s-a situat pe poziţia a treia în clasamentul naţional al proiectelor de bune practici, iar Proiectul „Practica de specialitate a studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara” s-a clasat pe locul 23, cu 71,33 de puncte. În clasamentul naţional a fost selectat şi Proiectul „Reţeaua de funcţionari cărăşeni – eficienţă şi calitate”, din domeniul „Management instituţional”, realizat de Prefectura Caraş-Severin, care s-a situat pe poziţia a 11-a, cu 73,66 de puncte.

 

 

Comentarii

comentarii